25 / 08 / 2024

Almanya selimiye cami açılışı

Almanya selimiye cami açılışı

Almanya'nın Güneybatısında yer alan Oberstenfeld beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi dualarla açıldı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Almanya'da 2 bin kişilik cami ve külliye projesi tanıtıldı!

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı. 2 bin kişinin ibadet etmesinin planlandığı caminin 27 milyon euro’ya mal olması planlanıyor.

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya'da Cami Meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Almanya Krefeld'de modern cami projesine onay çıktı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Krefeld şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı yeni cami inşaatına onay verildi...

Almanya'da Selimiye Camisi açıldı!

Almanya'nın Güneybatısında yer alan Oberstenfeld beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi dualarla açıldı.

Edirne Selimiye Cami restore edilecek!

EDİRNE’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı." dedi.

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Köln DİTİB cami binasındaki dükkanların ikinci ihalesi yapılacak!

Almanya'nın Köln kentinde inşaatı devam eden Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) cami binasının içinde yer alan çarşıdaki dükkanların ikinci ihalesi yapılacak.

Brüksel Selimiye Camii açıldı!

Anadolu ve Avrupa mimarisinin bir sentezi olarak yapılan Brüksel Selimiye Cami ve Eğitim Merkezi dualarla ibadete açıldı. Mimarlığını Mimar Şefik Birkiye'nin yaptığı cami, açılışa gelenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Bursa'da 120 yıllık Selimiye Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak'ın 800 bin TL'lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Almanya selimiye cami açılışı Haberi

Almanya selimiye cami açılışı



Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Oberstenfeld beldesine Selimiye Camisi hizmete açıldı.


Almanya'nın Güneybatısında yer alan Oberstenfeld beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Selimiye Camisi dualarla açıldı.


Stuttgart yakınlarındaki Oberstenfeld beldesinde 2010 yılında inşaatına başlanan caminin açılış merasimine Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Bilal Doğan, DİTİB Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa, Obestenfeld Belediye Başkanı Markus Kleemann kilise temsilcileri, yerel yöneticilerin yanı sıra çok sayıda Alman ve Türk davetli katıldı.


Oberstenfeld Belediye Başkanı Markus Kleemann, caminin açılışından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Oberstenfeld şehrinde çeşitli millet ve dinlere mensup insanların bulunduğuna dikkati çekti.


Kleemann, Oberstenfeld'te herkesin huzur ve barış içerisinde yaşadığını, Selimiye Camisi'nin de şehre farklılık kattığını ifade ederek, ibadethanelerin, insanların ve kültürlerin kaynaşmasına vesile olduğunu bundan dolayı dernek yöneticilerine...