27 / 04 / 2024

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 



Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Heilbronn Merkez Camisi'nin şehir merkezinde yeni bir cami inşa etmek için talep ettiği imar değişikliğini onaylamadı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti, Hür Demokrat Parti (FDP), Sol Parti ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partili meclis üyeleri cami inşaatı için imar değişikliği önersine red oyu verirken Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi üyeleri ise değişiklik için kabul oyu kullandı.

Almanya da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Heilbronn Merkez Cami Başkanı Erdinç Altuntaş söz konusu karar için büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Altuntaş, "Büyük hayal kırıklığına uğradık. 34 yıldır burada camimiz var. Yeni modern bir cami yapmak için 7 yıl önce proje hazırlamaya başladık. Yeni cami yapılabilmesi için imar değişikliğine ihtiyaç vardı ancak onay çıkmadı." dedi.

Heilbronn Kent Meclisi tarafından alınan kararı Müslümanların yüzüne atılan bir tokat olarak değerlendiren Altuntaş, "Burada verilmek istenen mesaj maalesef 'Siz Müslümanları burada istemiyoruz' yönünde oldu. Ancak pes etmeyeceğiz yeni cami için mücadelemize devam edeceğiz. Burada kaç yıllık emeğimiz var. Biz burada vergi veren insanlarız. İhtiyacımızı karşılayacak ibadethanemizi yapmak hakkımız. Hukuki süreç konusunu inceleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!


Geri Dön