02 / 05 / 2024

almanya sigara içen komşuyu evden attırmak

almanya sigara içen komşuyu evden attırmak

40 yıldır oturduğu evinde sigara içen ve bu nedenle komşularını rahatsız ettiği için evinden çıkarılmak istenen 75 yaşındaki Friedhelm Adolfs adlı kiracı, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybetti...

Tarkan Almanya'da ev aldı!

Tarkan, Almanya'da doğduğu kasaba olan Alzey yakınlarında bir ev aldı. Tarkan, zaman zaman gittiği bu evde eski günlerini yad ediyor. İddia, yazar Pakize Suda'ya ait...

Kale Kilit ürünleri Almanya BAU Fuarı'nda!

Kale Kilit, en son teknolojiye sahip ürünlerini Almanya’nın Münih kentinde 19 - 24 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen BAU 2015 Yapı ve İnşaat Fuarı’nda sergiledi.

Uşak TSO inşaatçıları, Almanya BAU 2015 Fuarı'na katıldı!

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerin Almanya'daki BAU 2015 Yapı ve İnşaat Fuarı'na götürdü. Fuar 19-24 Ocak tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşiyor.

Almanya'da Hamburger Morgenpost gazetesi binasında yangın çıktı!

Almanya'nın Hamburg kentinde yayın hayatını sürdüren Hamburger Morgenpost gazetesine ait arşiv binasının kundaklandığı bildirildi...

Almanya'da 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var!

Almanya’da yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sayısının artmasıyla birlikte bunlar için engelsiz konut ihtiyacı da artıyor. Federal Hükümet’in verilerine göre ülkede 2.5 milyon engelsiz konuta ihtiyaç var.

Tishman Speyer'ın Almanya'daki gökdeleninde Finike mermeri kullandı!

New York'un simgelerinden Rockefeller Center ve Chrysler Building gökdelenlerinin sahibi ABD'li gayrimenkul firması Tishman Speyer, Almanya'nın Frankfurt şehrinde yapacağı gökdelenlerde Finike'den çıkarılan limra mermerini tercih etti.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

İstanbul’daki yangınların 8 bin 700’ü sigara nedeniyle çıktı!

İstanbul İtfaiyesi verilerinden derlenen bilgilere göre, 2014 yılının 11 aylık döneminde İstanbul’da yaşanan yangınların 8 bin 683’ü sigara nedeniyle çıktı, bu rakam yüzde 41.2 gibi büyük bir orana tekabül etti.

Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri kentsel dönüşüm için Almanya'ya gitti!

Meclis üyeleri Almanya'daki kentsel dönüşümü incelemek için Hamburg Belediyesini ziyaret etti. Tabea Yaşlılar Bakım Evi ve Hamburg Hafencity Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

Almanya'da güneş enerjisi elektrik fiyatlarını indirdi!

Alman Solar Endüstri Demeği BSW-Solar yöneticilerinden Jörg Mayer. "Almanya'da elektrik fiyatlarının düşmesinin iki nedeni var. Birincisi fosil yakıtların ucuzlaması ile üretim maliyetinin düşmesi, diğeri ise en üst düzeyde bulunan fotovoltaik kurulumlar"

Burger King Almanya'daki şubelerini kapatıyor!

Almanya'da ortaya çıkan hijyen skandalının ardından Burger King, 89 şubesini kapatma kararı aldı. Bu karar, çok sayıda Türk de dahil yaklaşık üç bin kişiyi işsiz bırakacak

Almanya’nın sanayi üretimi tahminlerin altında kaldı!

Almanya 'da sanayi üretimi Eylül 'de yüzde 1.4 ile beklentilerin altında artış kaydetti. Reuters anketine katılan analistler, sanayi üretiminin Eylül'de yüzde 2 artmasını bekliyorlardı.

Uğur Dumankaya Almanya'da Türk iş adamları ve dernekleri ile bir araya geldi!

3 gün boyunca Almanya’nın çeşitli kentlerinde konferanslar veren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konularda katılımcılar ile deneyimlerini paylaştı.

almanya sigara içen komşuyu evden attırmak Haberi

almanya sigara içen komşuyu evden attırmak


Almanya'da komşularının dumandan rahatsız olması durumunda sigara içen kişilerin kira sözleşmelerinin feshedilebileceğine hükmedildi.


40 yıldır oturduğu evinde sigara içen ve bu nedenle komşularını rahatsız ettiği için evinden çıkarılmak istenen 75 yaşındaki Friedhelm Adolfs adlı kiracı, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, ev sahibini haklı bularak kiracı Friedhelm Adolfs'un evi boşaltmasına karar verdi. Ancak mahkeme temyiz yolunu açık bıraktı.


Geçen yıl bölge mahkemesine dava açan Adolfs, bu davayı da kaybetmiş ve bir üst mahkeme olan eyalet mahkemesine müracaat etmişti. Bölge mahkemesinin kararında, sigara içen kişinin defalarca uyarılmasına rağmen evini havalandırmadığı ve sigara kokusunun diğer insanların sağlığına zarar verdiğini belirterek ev sahibinin sözleşmeyi feshetmesini haklı bulmuştu. Kararda, kişilerin evlerinde sigara içebileceğini ancak çevredeki insanların bundan rahatsız olmamaları gerektiği ifade edilmişti.


Adolfs geçen yılki...