09 / 07 / 2024

Alo 181 hattının ücreti ne kadar

Alo 181 hattının ücreti ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, geçen yıl yapılan 11 bin 537 denetimde hava kirliliğine neden olduğu tespit edilen 527 tesise 10 milyon 798 bin lira ceza verildi

ALO 181'e 2023'ün ilk yarısında 640 bin 795 çağrı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ALO 181 Çağrı Merkezi ile 2023 yılının ilk yarısında 640 bin 795 çağrı kayda alındı.

Binasının dayanıklılığını merak eden ALO 181'i aradı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ALO 181 hattını İzmir depremi sonrasında arayan vatandaşların en çok merak ettiği konu "binasının riskli olup olmadığı ve zeminin sağlamlığı" oldu.

Alo 181 en çok kentsel dönüşüm için arandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 hattına çağrı yağdı. 2018’de 877 bin 264 vatandaşın aradığı çağrı hattın numarası en çok kentsel dönüşüm için arandı.

ALO 181 imar barışı hattına yoğun ilgi!

İmar Barışı başvurularının alındığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181 Çağrı Merkezi"ne gelen bazı ilginç çağrılar gülümsetti.

Çevre ve Şehircilik'ten kentsel dönüşüm hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara çözüm üretmek için Alo 181 hattı kurdu. Kentsel Dönüşüm kapsamında evini yenilemek için arayan vatandaşlar ise daha çok kredi-faiz destekleri ve kira yardımları konusunda bilgi aldı.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın ihalesi yapıldı!

İhalesi şimdiye kadar iki kez ertelenen Mahmutbey Bahçeşehir Esenyurt metro hattı 31 Mart 2017 tarihinde ihaleye çıktı. Metro hattının yapım ihalesine 12 şirket ön yeterlilik başvurusunda bulundu.

İşte Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı'nın güzergahı!

Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir arasında hizmete girecek havaray hattı yolculuk süresini 27 dakikaya indirecek. İşte Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı'nın güzergahı...

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Daha önce ertelenen Kaynarca-Tuzla Metro Hattı'nın ihalesi 3 Mart’ta gerçekleşti. Kaynarca-Tuzla ve Pendik Merkez-Kaynarca Hatları olmak üzere iki ayrı güzergâhtan oluşan hat 12 kilometre uzunluğunda olacak.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın ihalesi bugün!

Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı'nın ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Hisarüstü Aşiyan arasını 2,5 dakikaya indirecek olan hattın 720 günde tamamlanması planlanıyor.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi yarın!

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı yeniden hayata geçiriliyor. İhalesi yarın gerçekleşecek olan Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın 660 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı'nın güzergahı netleşti!

Hafif raylı sistemin üniversiteye çıkarılması için çalışmalara hız veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, üniversite hattının güzergahını inceledi.

Alo 181 hattının ücreti ne kadar Haberi

Alo 181 hattının ücreti ne kadar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, geçen yıl yapılan 11 bin 537 denetimde hava kirliliğine neden olduğu tespit edilen 527 tesise 10 milyon 798 bin lira ceza verildi.


Bakanlığın "Alo 181" çevre ihbar hattına gelen şikayetler üzerine Türkiye'nin çeşitli noktalarında merkez ve il müdürlüğü ekiplerince denetimler gerçekleştirildi.


"Alo 181" çevre ihbar hattına geçen yıl hava kirliliğiyle ilgili 3 bin 119 çağrı ulaştı. Vatandaşlar, çağrı hattını 2 bin 360 defa şikayet, 561 defa bilgi ve 198 defa de ihbarda bulunmak için aradı.


Hava kirliliğiyle ilgili en çok çağrı Kocaeli'den alındı. Bakanlık ekiplerince geçen yıl 11 bin 537 denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde, hava kirliliğine neden olduğu tespit edilen 527 tesise 10 milyon 798 bin lira ceza verildi.


-Hava kalitesinde AB standardı yakalanacak


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2019 yılına kadar...