06 / 05 / 2024

Alpay Özgen biyografi

Alpay Özgen biyografi

İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Y. Alpay Özgen kimdir? Alpay Özgen, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Alpay Özgen, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Alpay Özgen..

Nurettin Özgenç'ten bankalara düşük faizli kredi çağrısı!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada, bankaların Merkez Bankasının politika faizinde düşüşe paralel ihtiyaç, konut ve ticari kredilerinde faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun taşınmazlarının akıbeti mecliste!

Türk Hava Kurumuna ait taşınır ve taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alpay Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Meridyen İstanbul Mimarlık İnşaat Orman Ürünleri Emlak Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Meridyen İstanbul Mimarlık İnşaat Orman Ürünleri Emlak Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de   50 bin TL sermaye bedeli  Özcan Özgen ve Gizem Akova tarafından kuruldu.

Alpay Özalan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Misya Danışmanlık İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Misya Danışmanlık İnşaat Taahhüt Anonim Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Alpay tarafından kuruldu.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

Ant Team Organizasyon Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ant Team Organizasyon Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile H.Tayfun Alpay ve Arzum Altunbozar ortaklığında kuruldu.

Tcc İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tcc İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Alpay tarafından kuruldu.

Nurettin Özgenç'ten kira desteği açıklaması!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada, yeni destek paketini duyurmasının en çok esnafları sevindirdiğini belirtti.

Kocaeli'de ev sahipleri boş dairelerinin aidatını ödüyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu , pandemi nedeniyle boşalan evlerin aidatlarının ev sahipleri tarafından ödendiğini dile getirdi. 

Solars İnşaat Lojistik Elektronik Oto Yedek Parça Temizlik Ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Solars İnşaat Lojistik Elektronik Oto Yedek Parça Temizlik Ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Özgen tarafından kuruldu.

Rijit Teknik Yapı Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Rijit Teknik Yapı Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Özgen ve Hüseyin Sarı ortaklığında kuruldu.

Art İstanbul Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Art İstanbul Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Olcay Yılmaz, Ezgi Sarıgül ve Tamer Alpay ortaklığında kuruldu.

Alpay Özgen biyografi Haberi

Alpay Özgen biyografi

Alpay Özgen kimdir?

Alpay Özgen, 1942 yılında Konya’da doğdu. 1966 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. 1966- 1968 döneminde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1969 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi Ahşap ve Çelik Yapılar Kürsüsü’ne asistan olarak atandı. 


1970-1971 ve 1980-1982 yılları arasında Federal Almanya’da, endüstride araştırmacı mühendis olarak çalışmalar yaptı. 1975 yılında aynı kürsüde doktorasını tamamladı. 


1991 yılında doçent, 1995 yılında da profesör olarak atandı. Halen Yapı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 


Çelik yapılar alanında kitapları, Türkçe ve yabancı dillerde makale ve bildirileri bulunmaktadır.


Evli ve iki çocuk...