05 / 05 / 2024

Alper İlki kentsel dönüşüm açıklaması

Alper İlki kentsel dönüşüm açıklaması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Alper İlki, kentsel dönüşüm yasasına göre riskli binayı yıkmadan güçlendirme yapılabileceğini ve bunu öngören maddenin pek dillendirilmediğini belirterek, "Yasa çok katı dedi...

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Bakan Özhaseki az önce resmen açıkladı! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı geliyor! Detayları peş peşe paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmak istediklerini söyleyerek, "Başkanlığın altında üç adet genel müdürlük olacak. İlki yalnızca İstanbul'u izleyecek, ikincisi Türkiye'yi izleyecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluşturacak” diye konuştu.

Alper İlki kimdir?

İMO Üyesi Prof. Dr. Alper İlki kimdir? Alper İlki daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Alper İlki'nin biyografisi...

Alper İlki'den dikkat çeken riskli bina açıklaması!

İzmir depremi sonrasında ülke genelindeki deprem riskinin belirlenmesi ve alınacak tedbirlerin saptanması için kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda, Deprem Vakfı’ndan Prof. Dr. Alper İlki, daha önce İstanbul’daki verileri “kaos olmaması” sebebiyle paylaşmayarak gizlediklerini dile getirdi.

Alper İlki: Nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını biliyoruz!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, Türkiye'nin deprem riski haritasının 2019'da yenilendiğini belirterek, "Dolayısıyla nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını bilmiyor değiliz, biliyoruz." dedi.

Alper Taş: Kentsel dönüşüm soylulaştırma operasyonu olmasın!

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Seyr-i Sabah programında Beyoğlu’nun bugün geldiği durumu ve seçildiğinde yapacaklarını açıkladı. Alper Taş, Beyoğlu kentsel dönüşümünün bir soylulaştırma operasyonuna dönüşmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

Kentsel dönüşüm deprem riskini azalttı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

Alper Alptekin: Tokat'ın yüzde 50'si dönüşmeli!

Anadolu'nun en büyük Kentsel Dönüşüm Projesine star verecek olan Tokat'ın en büyük Kenetsel dönüşüm firması Mali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin, "Tokat'ın yüzde 50'lik bölümünün dönüşmesi gerekiyor. Yıkılan binalarda gördük. Bunların hepsi ayakta duran tabut" dedi.

Alper Alptekin: Tokat'ta kentsel dönüşüm şart!

Uzun süredir konut sektöründe Tokat'ta faaliyet gösteren Mali Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Çankaya'da kentsel dönüşüm yerinde yapılıyor!

Radikal Gazetesi'nde yazan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya'da kentsel dönüşümü kent halkıyla birlikte ve yerinde yapmayı sürdüreceklerini belirtti. İşte Taşdelen'in o yazısı...

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Alper Beyaz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Nasıl yapılmalı? İşte cevabı...

Alper Taşdelen: Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir!

Çankaya Belediyesi, Seyrantepe, Zafertepe, Mimar Sinan, Boztepe, 50. Yıl ve Bademlidere mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bizim yapacağımız kentsel yenilemedir" dedi

Çankaya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Çankaya Belediyesi, Seyrantepe, Zafertepe, Mimar Sinan, Boztepe, 50. Yıl ve Bademlidere mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, hiçbir hak sahibini mağdur etmeyeceklerini belirtti.

Alper İlki kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Alper İlki kentsel dönüşüm açıklaması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Alper İlki, kentsel dönüşüm yasasına göre riskli binayı yıkmadan güçlendirme yapılabileceğini ve bunu öngören maddenin pek dillendirilmediğini belirterek, "Yasa çok katı. Deniz kenarı, tarihi yapı dinlemeyen yasa" dedi.


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi tarafından Kentsel dönüşüm ve riskli yapı tespit yöntemleri' konulu seminer düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İMO Şube Başkanı Cem Oğuz, kentsel dönüşüm yasası ve ilgili yönetmelikler kapsamında Türkiye'de 45 ilde öncelik kamu bina yönetmeliğine göre incelemenin yasa kapsamında binayı yıkıp devletten destek almak için uygulandığını ve kentsel dönüşüm alanlarında uygulandığını söyledi. 


Kentsel dönüşüm yasasının son derece katı, devlete ve bakanlığa tüm yetkileri veren bir yasa olduğunu aktaran Prof. Dr. İlki, şunları dile getirdi: 



KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİNANIN YIKILMASI ŞART DEĞİL 


"Tarihi yapı,...