21 / 05 / 2024

alsancak konak tramvayla kaç dakika

alsancak konak tramvayla kaç dakika

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırladığı tramvay projelerini tanıttı. Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek üç tramvay hattından biri olan 13 kilometrelik Konak Tramvayı projesi tanıtıldı...

İzmir'in en riskli ilçeleri: Zemin depremin etkisini büyütüyor!

Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'in Bayraklı, Karşıyaka, Alsancak, Konak ilçelerinin zeminlerine vurgu yaparak, "İzmir jeolojik konumuyla, çok deprem kaynağına sahip. İzmir'in zemini depremin etkisini çok katlıyor" diye konuştu.

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Sema Pekdaş'tan Alsancak Stadı açıklaması!

 Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Stadı'yla ilgili olarak, 13 bin kişilik Alsancak Stadı için sadece 21 araçlık otopark yeri ayrıldığını söyledi.

Konak Tramvayı'nda sona doğru!

İzmir’de Çankaya’dan gelen tramvay hattını Alsancak’a bağlayan Şair Eşref Bulvarındaki imalatlar planlanan süreden 1 hafta önce bitirildi. Konak Tramvayı'nda bir zorlu etap daha tamamlandı..

Özelleştirme İdaresi Alsancak imar planı askıda!

Özelleştirme İdaresi'nin onayladığı İzmir Konak İlçesi, Alsancak Mahallesi, 1823 ada, 17 parselin Ticaret+Konut Alanı ve Park Alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıda...

İzmir Konak'ta 5.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından İzmir Konak Alsancak'ta yer alan gayrimenkul satışa sunuluyor. İhale 10 Mayıs'ta yapılacak..

Konak Alsancak'ta imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir Konak'ın Alsancak Mahallesi'nde 1823 ada 17 no.lu parseldeki İmar Planı Değişikliği'ni onayladı.

Konak Alsancak'ta 5.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı,Konak Alsancak'taki gayrimenkulü satışa çıkarıyor. İhalesi 7 Mart'ta yapılacak gayrimenkulün bedeli 5 milyon 520 bin TL.

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

Alsancak Stadı yeni imar planı kabul edildi!

Alsancak Stadı'nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Alsancak Stadı arazisinin imar planı işlendi!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Altay 1914 Taraftarlar Derneği'nin Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği taraftar gecesinde Alsancak Stadı konusunda camiaya müjde verdi.

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

alsancak konak tramvayla kaç dakika Haberi

alsancak konak tramvayla kaç dakika


İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırladığı tramvay projelerini tanıttı. Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek üç tramvay hattından biri olan 13 kilometrelik Konak Tramvayı projesi, ilk olarak Konak-Alsancak güzergâhı üzerinde ikamet eden semt sakinleri ve esnafa anlatıldı.


Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz’in de katılımıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katılımcılık esasını gözönüne aldıklarını söyledi. Türkiye’nin raylı sistemle ulaşım konusunda çok geç kaldığını belirterek, “Bir zamanlar kullanılan tramvay ve troleybüsler, yenilenmediği ve çağa ayak uyduramadığı için uygulamadan kaldırıldı. Kentiçi ulaşımdaki raylı sistem de ötelenerek, en pahalı metot olan lastik tekerlekli toplu ulaşım egemen kılındı ama şimdi kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak,...