01 / 05 / 2024

Alsancak Stadı kapatıldı mı

Alsancak Stadı kapatıldı mı

Altay Spor Kulübü yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının Alsancak Stadının depreme dayanıklı olmadığı ve çökme riski taşıdığı gerekçesiyle tesisin boşaltılması kararına karşı dava açtı.

Alsancak Stadı'nda amatör klüplerin salonları da kapatıldı!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, AA muhabirine, stat tribünlerinin altında bulunan salonların, bazı amatör kulüpler tarafından kullanıldığını hatırlattı.Alsancak Stadı'nda amatör klüplerin salonları da kapatıldı.

İzmir kulüpleri Alsancak Stadı'nın kapatılmasına isyan etti!

Alsancak Stadı, yeni sezonda kapılarını taraftarlara açamayacak. Bu karar, İzmir kulüplerine darbe vurdu. Ancak bundan etkilenen sadece yeşil saha değil. İzmir halkı, arazinin yerine alışveriş merkezi yapılacağı söylentilerinden rahatsız.

Alsancak Stadı kapatıldı!

İzmir Spor Güvenlik Kurulu'nun uzmanların can güvenliği tehdidi yönündeki raporu üzerine, 2014 - 2015 sezonundaki futbol maçlarının mevcut şartlarda Alsancak Stadı'nda oynanmaması kararı aldığı bildirildi.

Alsancak Stadı kapatıldı!

İzmir Spor Güvenlik Kurulu'nun, uzmanların can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine, 2014-2015 sezonundaki futbol maçlarının mevcut şartlarda Alsancak Stadı'nda oynanmaması kararı aldığı bildirildi...

Alsancak Mustafa Denizli Stadı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve sonrasında yeniden inşa edilen Mustafa Denizli Alsancak Stadı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!

İzmir'de çürük olduğu için 7 yıl önce kapatılıp yıkıldıktan sonra Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yerinde inşa edilen yapılan Alsancak Stadı'nda hakkı olduğunu söyleyen Altınordu, gazetelere ilan vererek stadın yarısını istedi. 

Alsancak Stadı'nda sona yaklaşıldı!

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'ın kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Alsancak Stadı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekmekçioğlu, yapımı devam eden Alsancak Stadı'nda çatının montajının devam ettiğini söyledi.

Alsancak Stadı'nda tribünler tamamlandı!

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan, milli lig başladığında ilk maçın yapıldığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması çalışmaları, devam ediyor. 

Alsancak Stadı'nda ruhsat tamam!

İzmir'de "Depreme dayanıksız" raporu verilip yıkıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından aynı yerinde yeniden yapımına başlanan Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu çözüldü.

Sema Pekdaş'tan Alsancak Stadı açıklaması!

 Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Stadı'yla ilgili olarak, 13 bin kişilik Alsancak Stadı için sadece 21 araçlık otopark yeri ayrıldığını söyledi.

İzmir Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül'de temeli atılan İzmir Alsancak Stadı toplu ulaşım ağının kesişme noktasında yer alıyor. İzmir Alsancak Stadı'nda şu sıralar ruhsat sorunu yaşanıyor.

İzmir Alsancak Stadı projesinin son hali ortaya çıktı!

İzmir'de yenilenmesi için temeli 9 Eylül 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan Alsancak Stadı projesinin son hali ortaya çıktı.

Alsancak Stadı’nda inşaat süreci başladı!

İzmir’de temeli, kentin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 9 Eylül’de, Göztepe Stadı’yla birlikte, Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak Alsancak Stadı’ndaki inşaat çalışmaları başladı.

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

İzmir Alsancak Stadı Mart'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir'de 3 yıldır yenilenmeyi bekleyen Alsancak Stadı için müjde geldi. Alsancak Stadı'nın ihalesi yapılıyor. Stadın inşaatında ara bitti, Mart ayında yeniden ihale ediliyor.

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Alsancak Stadı'na onay!

Yenilenme süreci devam eden İzmir'deki Alsancak Stadı projesinde bir adım daha atıldı. Öngörülen İmar Planı Değişikliği, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından kabul edildi.

Alsancak Stadı için onay geldi!

Alsancak Stadı'nın üstünün tamamen kapatılması ve projeye kale arkası tribün eklenmesi konusundaki talepler olumlu karşılandı.

Alsancak Stadı kapatıldı mı Haberi

Alsancak Stadı kapatıldı mı

Altay Spor Kulubü yöneticileri, Alsancak Stadı ile ilgili alınan “sportif faaliyetlere kapatılması” kararının iptali için dava açtı


Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ile birlikte avukatlar Cihangir Marmara, Şehrazat Mercan, Tayfun Ozankaya, Umut Köroğlu, Onur Koçanalı, Levent Kaya ve Sertan Feruzoğlu, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.


Avukat Cihangir Marmara, 19 Ağustos 2014 tarihinde alınan “il spor güvenlik kararı” sonucunda Alsancak Stadı'nın depreme dayanıksızlığı neden gösterilerek tüm sportif faaliyetlere kapatıldığını hatırlatarak, il spor müdürlüğü personelinin karardan 3 hafta sonra stattaki yerlerini boşaltılabildiğini, salonları kullanan güreş kulüplerinin faaliyetlerinin ise bir hafta önce sona erdirildiğini söyledi.


Yapılan incelemelerde 2013-2014 sezonunda bu statta maçlar oynanırken, kamuoyundan gizlenen incelemeler yaptırıldığının ortaya çıktığını savunan Marmara, “Meselenin kökenine bakıldığında, 2012 yılında da stadın TOKİ'ye devri ve buraya AVM...