06 / 05 / 2024

Alsancak Stadının yerine ne yapılacak

Alsancak Stadının yerine ne yapılacak

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama:"Çalışmalarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini ve planlanan projelerin meslek odaları ve tüm kamuoyuyla paylaşılmasını ısrarla hatırlatırız"

Aziz Kocaoğlu: Alsancak Stadyumu'nun yerine ne yapacaksınız?

İzmir Büyüksehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu depreme dayanıksız olduğu için kapatılan Alsancak Stadı'yla ilgili "Boşaltma kararı verdiğiniz Alsancak Stadı'nın yerine ne yapacaksınız? Açıklayın, öğrenelim" diye konuştu.

Alsancak Stadı kapatıldı!

İzmir Spor Güvenlik Kurulu'nun, uzmanların can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine, 2014-2015 sezonundaki futbol maçlarının mevcut şartlarda Alsancak Stadı'nda oynanmaması kararı aldığı bildirildi...

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadyum meclis gündeminde!

Niğde'de bulunan 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacağı duyurulan yeni stadyum projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göztepe Stadı 2020'de, Alsancak Stadı 2021'de açılacak!

İzmir'in yıllardır büyük bir özlemle beklediği Göztepe ve Alsancak Stadı'nın inşaatlarında yol yarılanırken, futbolseverleri yeni tesislerin ne zaman açılacağıyla ilgili büyük bir heyacan yaşanıyor.

İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı!

Yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Malatya İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı. Kapalı tribünün yıkımı sırasında çalışmaları izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı!

44 yıl önce yaptırılan Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı. Stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak...

Alsancak Stadı'nda tribünler tamamlandı!

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan, milli lig başladığında ilk maçın yapıldığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması çalışmaları, devam ediyor. 

İzmir Alsancak Stadı'nın inşası devam ediyor!

1959 yılında kurulan ve o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi, şimdilerin Süper Lig’inde ilk maça ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı, adeta yeniden doğacak. 

Sakarya'daki eski stadın yerine Millet Bahçesi geliyor!

Sakarya’da düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki eski stadın yerine Millet Bahçesi yapılacağını müjdeledi...

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

Alsancak Stadı'nda yer teslimi tamam!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın ihalesi için son aşama da tamamlandı.

Alsancak Stadı yenileme çalışması Temmuz'da başlıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 28 Nisan'da ihalesini yaptığı İzmir Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmaları Temmuz ayında başlıyor...

Alsancak Stadının yerine ne yapılacak Haberi

Alsancak Stadının yerine ne yapılacak

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama:

"Çalışmalarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini ve planlanan projelerin meslek odaları ve tüm kamuoyuyla paylaşılmasını ısrarla hatırlatırız"


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Alsancak Stadı'ndaki yenileme çalışmalarıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini, planlanan projelerin meslek odaları ve tüm kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.


TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun açıklamasında, Alsancak Stadı'nın tribünlerin ve idari binasının yıkılma tehlikesi nedeniyle derhal boşaltılması kararı alındığı, yıkım ihalesine ilişkin sürecin basında yer alan haberlerden takip edilebildiği, boşaltma kararına ilişkin gerekçelerin kamuoyuyla paylaşılmadığı ileri sürüldü.


TMMOB'a bağlı meslek odalarının, durumun belirsizliği nedeniyle yeterli inceleme yapmasının engellendiğinin iddia edildiği açıklamada, şöyle denildi:


 "İzmir kent bütününde planlarda belirlenmiş olan yüksek kapasiteli spor alanlarının yapımına başlanmazken, kent merkezinde kalmış Alsancak Stadı'nın yıkımının bu şekilde hızlıca gündeme gelmiş ve net...