29 / 04 / 2024

Alstom Transport YHT ihalesi

Alstom Transport YHT ihalesi

Ankara -İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında kullanılacak trenler için 29 Mayıs’ta düzenlenecek ihalede İtalyan Alstom Transport da yerini alacak. 300 milyon Euro’luk dev ihale için Alstom Transport bilgi verdi...

YHT Ankara Garı'nın inşaatının yüzde 23'ü tamam!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi. Gar tamamlandığı zaman görüntüsü uzay üssünü andıracak..

Yeni YHT hatları hangi illerden geçecek?

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Bu illerde yaşayanlara YHT müjdesi. İşte yeni güzergahlar...

Bilecik'te YHT ulaşım hattı inşaat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediyesi tarafından, Karasu caddesi Tekmar yolu ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) arasında 15 metre genişliğinde yol ve altyapı çalışmasına başlanıldı..

Ankara-İstanbul hattına yeni YHT!

Sincan'dan Köseköy'e uzanan bir yüksek hızlı tren projeleri olduğunu dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Köseköy'den itibaren YHT Ankara'dan İstanbul'a doğrudan gelecek" dedi.

Ankara-İstanbul YHT ile yılda 10 milyon yolcu seyahat edecek!

Milli Tren Projesi kapsamında, demiryollarındaki çalışmalarla ülkemiz demir ağlarla örülüyor. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefler arasında.

Erkan Transport Turizm Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkan Transport Turizm Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile Fatih'te, Erkan Adıyaman Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ankara YHT Gar Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Yapımına Etimesgut'taki eski Şeker Fabrikası arazisi üzerinde devam edilen YHT Gar Kompleksi, Ankara'nın 'hızlı trenle' batıya açılan kapısı olacak. YHT Gar Kompleksi'nin 2016 Şubat ayında tamamlanması planlanıyor.

YHT Yapı Yatırımları İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YHT Yapı Yatırımları İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 105 bin TL sermaye ile, Yusuf Koçhan, Hüseyin Nazif Bel, Temel Tellioğlu ortaklığında kuruldu.

Bilecik'te elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferleri yapılamadı!

BİLECİK'TE, elektrik kesintisi dolayısıyla Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi. YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi dolayısıyla Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Kocaeli'nde YHT hattına çatı düştü!

Kuvvetli lodosun etkisiyle düşen çatının parçaları, TCDD ekiplerince kaldırıldı. Kocaeli'nde kuvvetli lodos nedeniyle bir iş yerinin çatısı uçarak, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına düştü.

Elektrik kesintisi, YHT seferlerini aksattı!

Alınan bilgiye göre, sabah 06.00'da Ankara'dan İstanbul'a hareket eden YHT, Bilecik - Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Yerköy-Kayseri YHT ihalesi bu yıl yapılacak!

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılacağını söyledi..

Kayseri YHT projesinin ihalesi bu yıl!

Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temeli atılacağı söylendi.

Alstom Transport YHT ihalesi Haberi

Alstom Transport YHT ihalesi

ANKARA-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında kullanılacak trenler için 29 Mayıs’ta düzenlenecek ihalede İtalyan Alstom Transport da yerini alacak.


300 milyon Euro’luk dev ihale için bilgi veren Alstom Transport’un bölge sorumlusu İtalyan Gian Luca Erbacci, “Türkiye’de Eskişehir–Balıkesir demiryolu hattı sinyalizasyon sistemini kuruyoruz. Birçok konuda zaten Türkiye’de faal bulunuyoruz. Hafif raylı sistem dışında bakım servisleri, sinyalizasyon, demiryolu araçları, alt yapı anahtar teslim çözümleri sunuyoruz. Hedefimiz Siemens, Bombardier gibi rakiplerimizden sıyrılıp bizim için prestijli ihaleyi kazanmak. Bu zorlu ihale için Alstom Transport olarak hazırız” dedi. 


Reha ERUS ROMA/Hürriyet...