18 / 05 / 2024

altan elmas döviz kampanyası gayrimenkul etkisi

altan elmas döviz kampanyası gayrimenkul etkisi

TL’ye dönüş seferberliği ekonomiye umut oldu. Dolarlarını bozduran vatandaşların önemli bir kısmı yatırım amaçlı olarak gayrimenkule yönelmeye başladı.

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Altan Elmas: Konuta yabancı ilgisi sürüyor!

TUİK 2021 Nisan ayı konut satışı verilerini değerlendiren Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Maliyet artışı, yüksek faiz ve döviz kuru satışları sınırlandırıyor'' diye konuştu.

Altan Elmas, yeniden KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nde (KONUTDER) iki dönemdir başkanlık görevine devam eden Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, KONUTDER Olağan Genel Kurulu’nda oy birliğiyle üçüncü kez KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Altan Elmas: Son 3 ayda 600 bin konut satıldı!

TUİK tarafından açıklanan Ağustos konut satış istatistiklerini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, ''3 ayda 600 bin konut satıldı. Geçmiş dönemlere bakıldığında 3 ayda böyle bir satış grafiğinin olmadığını görebiliyoruz'' dedi.

Finansal kesim dışı firmaların net döviz açığı azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, haziran ayında 162 milyar 933 milyon dolar seviyesine indi.

Nakit döviz çekiminden alınan komisyon kaldırıldı!

Bankadan nakit döviz çekenlerden komisyon alınmasının önünü açan Merkez Bankası talimatnamesi hukuki tartışmalara neden olmuştu. Müşterilerin itirazı ve hakem heyetlerine başvuruların ardından bu sabahtan itibaren bu komisyon kaldırıldı.

Altan Elmas: Konutta tarihi rekor geldi!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz verilere hakkında değerlendirmede bulundu.

Döviz yükselirken...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Döviz yükselirken..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Altan Elmas: Konutta faiz indirimi devam etmeli!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Satışlardaki bu olumlu tablonun devamlılığı için kamu bankalarının 0,64 faiz oranını ve 15 yıl vadeli sunduğu imkanı sürdürmesi son derece önemli'' dedi.  

Altan Elmas: Ofis ve ticari alanlarda 0.54 faiz uygulanmalı!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, sıfır konut satışlarını hızlı arttırmak amacı ile yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "Üreticilerin ellerinde ofis ve ticari alan stoku var. Bunlar kampanyadan yararlanamıyor. Bunlara yönelik KDV indirimi olabilir. 0,64 değil de 0,54 faiz uygulanabilir" dedi.

Altan Elmas: İlk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleşti!

Z. Altan Elmas, Haziran ayı konut satışlarına ilişkin,"Normalleşmeye “V” şeklinde başladık diyebiliriz" dedi ve ilk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleştiğini, sektörün canlandığını belirtti.

Altan Elmas'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin, "Konutder olarak, Türkiye’ye güvenimiz zor zamanlarda bile asla sarsılmadı" dedi...

Finansal kesim dışı firmaların net döviz açığı azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı, nisanda 170 milyar 33 milyon dolar seviyesine indi.

altan elmas döviz kampanyası gayrimenkul etkisi Haberi

altan elmas döviz kampanyası gayrimenkul etkisi

TL'ye dönüş seferberliği ekonomiyi çökertme oyununu bozarken, şimdi sıra ticaret çarklarının döndürülmesine geldi. Kur üzerinden kriz algısıyla kabuğuna çekilmeye zorlanan kamu kurumları, iş dünyası ve tüketicilerin TL için gösterdikleri milli birlik ruhu piyasaya da umut oldu.


HAREKETLİLİK BAŞLADI

Dövizini bozduran vatandaşların yeni yatırım araçlarına yönlenmeye başlayınca, gayrimenkul ve otomotiv gibi sektörlerde hareketlilik sinyalleri geldi. TL'ye dönüş kampanyalarının ticareti olumlu etkilediğini belirten sektör temsilcileri, "Şimdiki adım ticareti canlandırmak olmalı. Vatandaşları bozdurdukları paraları tüketime harcamaya, iş dünyasını da üretmeye devam etmeye davet ediyoruz" mesajı veriyor.


PARA REEL EKONOMİYE GELSİN