03 / 05 / 2024

Alternatif turizme destek

Alternatif turizme destek

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklanm, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini

Özer Matlı: Kredi destek paketi inşaat sektörünü harekete geçirecek!

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, "Kredi destek paketi inşaat sektöründen turizme, otomotivden mobilyaya kadar birçok sektörü harekete geçirecek" dedi.

Yeni kredi destek paketinin detayları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı bir televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını aktarmıştı fakat detay vermemişti. İşte Kredi destek paketinin detayları...

Alternatif Bank'tan koronavirüsle mücadeleye destek!

Alternatif Bank, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için müşterilerine sunduğu desteklere bir yenisini ekledi.

Tünel Akvaryum ihale süreci Aralık ayında başlayacak!

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilecek olan  "tünel akvaryum" için ihale süreci yakında başlayacak. 

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de yer alan Çakırkaya Manastırı turizme kazandırılacak. Tarihi manastırda, kayalardan yontularak oluşturulmuş sekiz destek sütunu bulunuyor.

Batman Hazzo kalesi turizme kazandırılacak!

Batman’ın büyük ilçesi konumundaki Kozluk’un sembolü olan Hazzo kalesini turizme kazandırmak için proje hazırlığında olduklarını belirten Belediye Başkanı Veysi Işık, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projemize destek vermesini bekiloyuruz” dedi.

Beydağ Barajı turizme kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) 2015 yılı İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan 'Beydağ'da Alternatif Turizm Gelişiyor"' projesinde yer alan yüzer iskele ve gezi teknesi için imzalar atıldı.

Kepez'de bilim merkezi ve alternatif turizme ilk adımlar atıldı!

Kepez Belediyesi Meclisi toplantısında, 2 yatırım yapılmasının önü açıldı. Mecliste, Antalya'nın ilk bilim merkezi alt yapısını hazırlayacak olan bilim kulübü kurulmasına, Kepez Parkorman'da alternatif turizm yapılacak bir işletmeye onay verildi.

TKDK turizme destek sağlıyor!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Balıkesir'de 5 kırsal turizm projesine 1,5 milyon liralık hibe desteği sağladı.

Alternatif turizme 165 başvuru geldi!

GÜNEY Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) mali destek programlarına 165 proje başvurusu yapılırken, yatırım tutarı 130 milyon lira olan projeler için ajanstan 70 milyon lira destek talep edildi.

Turizme ikinci destek paketi Ekim ve Kasım döneminde gelecek!

TÜRSAB'ın Turizm Destek Paketi Raporu'na göre Türkiye atılan bu adımlarla Rusya pazarındaki kan kaybını yüzde 10-15 seviyelerinde tutmayı planlıyor. Bunun içinde önümüzdeki dönemde bir paket daha açıklanması gündemde.

Turizme destek süreci başladı!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi için destek sağladı.

Süleyman Alata: Turizme 8 milyon lira destek vereceğiz!

" Denizli Turizmini Geliştirmek ve Alternatif Turizm " toplantısında GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, " 2015 yılında turizm sektörüne 8 milyon lira destek vereceğiz " dedi.

Alternatif turizme destek Haberi

Alternatif turizme destek

Batı Akdeniz Kallanma Ajansı (BAKA), alternatif turizm, tanıtım ve firmalarda yenilikçilik getiren projeler için 20 milyon liralık mali destek sağlayacak. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, son 3 yıl içinde yaklaşık 200 firma, kamu kuruluşu, ticaret ve sanayi odası ile sivil toplum kuruluşlarına toplam 100 milyon liralık mali destek sağladıklanm, bu yıl için de iş dünyasına 20 milyon lira hibe vereceklerini kaydetti. 


Bu yıl 3 konu başlığı altında firmalara hibe vereceklerini anlatan Engin, "Birincisi alternatif turizmi geliştirme mali destek programı. Bu programda kıyı turizmi dışında kalan bölgelerde, Antalya, Burdur ve İsparta'da, özellikle Toroslar'da turizm hareketliliğini arttırmak için yatırımcıya destek sağlayacağız" dedi. 


Turizmi 12 aya yayma, çeşitlendirme düşünceleri bulunduğunu dile getiren Engin, tek yönlü turizmin ilerde tıkanmalara yol açacağım düşündüklerini, bu nedenle turizmi...