13 / 05 / 2024

Altınekin Camitepe Höyüğü sit alanı

Altınekin Camitepe Höyüğü sit alanı

Konya Altınekin ilçesine bağlı Akçaşar Köyü'nde yer alan Camitepe Höyüğü’nün 2863 sayılı Yasa’da belirtilen özellikleri göstermesi nedeniyle II. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi...

Altın yeni yıla bomba gibi girecek! Altın fiyatlarındaki yükseliş hız kesmiyor! İşte 26 Aralık Salı altın fiyatları

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmedendevam ediyor. Haftanın ikinci işlem gününde ons altın 2064 dolar oldu. Peki bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? 26 Aralık 2023 altın fiyatları.

Altında asıl yükseliş şimdi başlıyor diyen Tunç Şatıroğlu rakam verdi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında hızla yükselen altı fiyatları vatandaşların gündeminde. Yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi?'' sorularını araştırırken Tunç Şatıroğlu ''Altında asıl yükseliş şimdi başlıyor' diyerek rakam verdi.

Dolar ve altın niçin yükseliyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve altın niçin yükseliyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Konya Altınekin ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Altınekin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı!

Altın fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününe ons altının etkisiyle hafif yükselişle başladı. Dolar kurundaki anlık dalgalanmalar ons altını ve ve iç piyasadaki altın türlerinin yönünü etkiledi. Peki, bugün çeyrek altın ne kadar, gram altın kaç TL?

Flaş açıklama! Gram altın 600 liraya yükselebilir!

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına yönelik yeni bir değerlendirme yaptı. Memiş, "Bu yaz 600 lira seviyesi kimse için sürpriz olmamalı" dedi.

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Konya Hüyük Şehir Konağı açılışı gerçekleşti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Hüyük Şehir Konağı'nın açılışı gerçekleşti. 

H Y H Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

H Y H Mimarlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hassan Almallouhı ve Hossın Almalouhı ortaklığında kuruldu.

Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde yapılacak millet bahçesini ihalesi gerçekleştirildi.

TOKİ'den Konya Altınekin'e 205 yeni konut!

Konya İli, Altınekin İlçesi, 2. Etap 205 Konut ve 1 Adet Ticaret (3 Dükkanlı) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 30 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi ihalesi 13 Ekim'de!

Konya İli, Yalıhüyük İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

Altınekin Camitepe Höyüğü sit alanı Haberi

Altınekin Camitepe Höyüğü sit alanı

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu

KARAR

                                                                                               Toplantı Yeri: KONYA

Toplantı Tarihi ve No    : 03.01.2014 - 87

Karar Tarihi ve No        : 03.01.2014 - 1778

Konya İli, Altınekin İlçesi, Akçaşar Köyünde bulunan Camitepe Höyüğü’nün tesciline ilişkin Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 30.10.2013 tarih, 3549 kayıt nolu rapor ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünün 03.12.2013 tarih, 65104 sayılı yazısı okundu, ekleri incelendi, yapılan görüşmeler sonucunda;

Konya İli, Altınekin İlçesi, Akçaşar Köyünde...