25 / 05 / 2024

Altuğ Çinici biyografisi

Altuğ Çinici biyografisi

Altuğ Çinici, merhum ünlü mimar Behruz Çinici'nin mimar eşidir. Mimar Altuğ Çinici, Behruz Çinici ile birlikte ODTÜ binalarını tasarladı. Peki Altuğ Çinici kimdir? İşte biyografisi...

Pınar Altuğ ikinci mağazasını Akmerkez'de açtı!

Bodrum'da takı mağazası bulunan oyuncu Pınar Altuğ ikinci mağazasını da Akmerkez'de açtı. 

Can Çinici: Son sözü mimarlar söyleyecek!

‘Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor’ programında Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in konuğu olan Mimar Can Çinici, tecrübelerini anlattı.

Altuğ Kökdemir Bosch bina teknolojileri yeni ülke direktörü oldu!

Bosh kadrosunu başarılı isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. Bosch Bina Teknolojileri iş kolu, yeni ülke direktörü N. Altuğ Kökdemir oldu...

Emre Altuğ'a icra şoku!

Emre Altuğ, ödemesi gereken kira borcunu ödemeyince icralık oldu. mal sahipleri ile anlaşma sağlayan ve protokol imzalayan Altuğ, borcunu ödemeyince yine icralık oldu.

Atakan Altuğ, Radisson Blu Hotel Vadistanbul’un Genel Müdürü oldu!

İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi olarak Ayazağa’da hayata geçirilen Vadistanbul bünyesinde yer alan 5 yıldızlı Radisson Blu Hotel’e, Genel Müdür olarak Atakan Altuğ atandı.

Emre Altuğ'un annesinin evini Semiha Yankı aldı!

Şarkıcı Emre Altuğ’un iki yıl önce yaşamını yitiren annesi Gülçin Altuğ’un Çeşme’deki evini Semiha Yankı satın aldı.

Emre Altuğ, Alaçatı'da butik otel açtı!

Galatasaray'ın eski dönem ikinci başkanı Turgay Kıran'ın teklifini geri çevirmeyen pop müziğin sevilen ismi Emre Altuğ, La Masion'a ortak olarak Alaçatı'da aldığı 200 yıllık taş evi butik otel yaptı.

Pınar Altuğ Bodrum'da takı mağazası açıyor!

Tatil için her yaz Bodrum’a giden Pınar Altuğ Atacan, burada ticarete atıldı. Güzel sunucu, Yalıkavak’ta bir takı mağazası açıyor..

Pınar Altuğ Yalıkavak'ta dükkan açacak!

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, arkadaşı Pınar Altuğ Atacan'ın ticarete gireceğinin müjdesini sosyal medya hesabından verdi. Akalın, Pınar Altuğ'un yazın Yalıkavak’ta da bypınaraltug dükkanı açacağını belirtti.

Emre Altuğ Alaçatı'daki otelini satıyor!

Emre Altuğ, 2013'te Alaçatı'da bir otel ve bar açtı. 3 yıl içerisinde evliliği bitip annesini kaybeden ünlü popçu, kötü şans getirdiğine inandığı otelini elden çıkarıyor.

Çinici Arşivi Katmanlar konferansı 24 Ekim'de!

Altuğ-Behruz Çinici Arşivi’ne odaklı üçüncü konferans, Kalebodur’un desteğiyle 24 Ekim’de gerçekleştirilecek. Konferansta, SALT’ın daveti üzerine arşivi inceleyen konuşmacılar, kamuya açılma aşamasındaki arşivden çeşitli projelere odaklanacak.

Altuğlar Yapı İnşaat ve Emlak Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altuğlar Yapı İnşaat ve Emlak Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Gürbüz Altuğ ve Cengiz Altuğ ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Başakşehir, Altınşehir Mahallesi'nde kuruldu.

Emre Altuğ, Bay Soko Otel'in ortaklığından ayrıldı!

Alaçatı’da çicekler içerisin’de açılan Bay Soko adlı butik otelin sahipleri ünlü sanatçı Emre Altuğ ile ağabeyi Ahmet Altuğ ortaklığı bitti.

Altuğ Çinici biyografisi Haberi

Altuğ Çinici biyografisi


Altuğ Çinici, 1936 yılında dünyaya geldi. Mimar Altuğ Çinici, İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu ve 1960'da evlendiği Behruz Çinici’nin eşidir. Türkiye mimarlık tarihinin 1960’lı yıllardaki en önemli uygulamalarından birisi olarak kabul edilen ODTÜ kampüsü binalarının Behruz Çinici ile birlikte 1961 yılından itibaren tasarlamıştır.


ODTÜ Kampüsü’ne daha sonra farklı yapılar da eklenmiştir ama Kapalı ve Açık Yüzme Havuzları (1961), Kreş (1961), Teleskop Binası (1961), Öğrenci Merkezi (1961), Bilgisayar Mühendisliği Binası (1980), Mühendislik Fakültesi Laboratuvarları (1980), Fen - Edebiyat Fakültesi (1980), İdari İlimler Fakültesi (1980) ve Mimarlık Fakültesi (1980) tasarladığı ilk binalar arasında yer almaktadır. Bu projeler konusunda Türkiye gerçekleştirilen ilk planlı ve geniş kapsamlı uygulamadır.



1978- 1980: TBMM Halkla İlişkiler Binası, Ankara (Behruz Çinici ile birlikte)

1961-1980: Ortadoğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi (Behruz...