29 / 04 / 2024

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı mı

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı mı

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa Gemlik'te Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Gemlik'te 6 mahalle için sağlık ocağı Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı..

Meram Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı!

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Meram Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açılışa hazır!

Meram Belediyesi tarafından yaklaşık 8 ay önce temeli atılan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi’nin inşaatı tamamlandı.

Altuncan Hatun Toplantı ve Spor Merkezi'nin temeli atıldı!

Meram Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde yapılacak Altuncan Hatun Toplantı ve Spor Merkezi’nin temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da katıldı...

Aile konutu şerhi haciz!

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere aile konutu deniyor. Aile konuru tapuya şerh edilebiliyor. Peki aile konutu şerhi haczi mümkün mü?

Aile konutu şerhi iptali!

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere deniyor. Tapuya şerh edilebilen aile konutu şerhi iptali hangi durumlarda olur?

Ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Tapuya şerh edilebilen aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutuna deniyor. Peki, ölümden sonra aile konutu şerhi kalkar mı?

Aile konutu şerhi boşanma ile kalkar mı?

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. Peki aile özgülenmiş; aile konutu şerhi boşanma ile kalkar mı?

Aile konutu şerhinin terkini nasıl yapılır?

Aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdikleri mekan olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu tapuya nasıl şerh edilir? Aile konutu şerhinin terkini nasıl yapılır? İşte genelge esasları..

Aile konutu şerhi istemi nasıl yapılır?

Yargı kararlarına göre, aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdikleri mekan olarak tanımlanıyor. aile konutunu eşler, evlilik birliğini beraberce yürütür ve yönetirler. Peki, aile konutu şerhi istemi nasıl yapılır?

Aile konutu genelgesi!

Aile konutu, evlilik boyunca eşlerin yaşamını devam ettirdikleri ev olarak ifade ediliyor. Aile konutu ile ilgili yasal esaslara 75467089-010.06.02/23652 11/06/2014 sayılı Aile konutu genelgesi kapsamında yer veriliyor...

Aile Konutu Şerhi, Mal Rejimleri ve Çocuk Malları ile ilgili son genelge!

01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun aile konutu şerhi, edinilmiş mallara katılma rejimi ve velayet - çocuk mallarına ilişkin hükümleri ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren genelge 11 Haziran 2014 tarihinde yayınlandı...

20 günde 800'den fazla aile Nef Ataköy'de ev sahibi oldu!

420 milyon liralık yatırımla hayata geçecek Nef Ataköy 22'de 20 günde 800'den fazla aile ev sahibi oldu. Fiyatların 170 bin dolardan başladığı projeyle ilgili bilgi almak için bir ayda 16 bin 522 kisi başvurdu.

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı mı Haberi

Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı mı


Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türk kadınının gücünü şahsında bayraklaştıran Altuncan Hatun adına yaptıkları merkezin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapmanın heyecanını taşıdığını kaydeden Başkan Toru, “Konya’da ilk kadın belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerek misyonumuz gerekse kadınlarımıza bir borç olarak addettiğimiz Kadın ve Aile Müdürlüğü’nü de Konya’da ilk kuran belediye olmanın da onurunu yaşıyoruz” dedi.   

Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan merkezin açılış törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı...