04 / 05 / 2024

amasra kalesi unesco dünya mirası

amasra kalesi unesco dünya mirası

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Kalesi, Dünya Miras Merkezi tarafından 'Ceneviz Ticaret Yolu'nda Akdeniz'den Karadeniz'e Kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri' adıyla UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne eklenmesi kararı alınmıştır...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Bartın Amasra'ya yolcu limanı ve yat limanı iskelesi yapılacak!

Geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Amasra'ya yapılacak yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile denizden de ulaşım mümkün olacak.

Alanya Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Alanya Kalesi'nin UNESCO'ya başvuru sürecini 2016'nın Eylül ayına bıraktıklarını söyleyen Başkan Adem Murat Yücel, yeni dönemde ALTAV'daki hedeflerini de açıkladı.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Elazığ Harput Kalesi'nin restorasyonu 10 yıl sürecek!

Fırat Üniversitesi (FÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünce yürütülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan restorasyon çalışmalarının ardından, Harput Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapılacak.

Tarihi Ceneviz Kalesi restorasyonu 2016'da başlayacak!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyonuna gelecek yıl başlanacak.

Halep Kalesi'nin duvarları patlama sonucu yıkıldı!

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Beçin Kalesi UNESCO yolunda!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girebilmesi için çalışma yürütülüyor. Geçici Listeye 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

amasra kalesi unesco dünya mirası Haberi

amasra kalesi unesco dünya mirası

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasın Korunmasına Dair Sözleşme uyarınca bir varlığın Dünya Miras Listesi'ne alınabilmesi için söz konusu varlığın UNESCO Dünya Miras Komitesi tarafından belirlenen kriterlerden bir veya birkaçını karşılamasının yanında otantiklik, bütünlük ve iyi korunmuşluk gibi diğer koşulları da sağlaması gerekmektedir.


Bu kapsamda, Dünya Miras Merkezi tarafından Geçici Listeye eklenen Amasra Kalesi'nin Dünya Miras Listesi'ne alınması için kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşlar ile halkımızın konuya hassasiyet göstererek konuyla ilgili koordineli biçimde çalışmaları Amasramızın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.


Sabah...