03 / 05 / 2024

Amasra santral

Amasra santral

Amasra'da termik santral kurulmaması için 22 bin imza toplandı. Termik santralin yapılmaması için toplanan yaklaşık 22 bin imza, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim edildi.

Amasra'da termik santral onayı yargıya taşınıyor!

'Bartın Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için yargıya başvurma kararı aldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral hakkında bilgi verildi!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin, " Çevre sorunlarının çözümünde yerel yönetimler ve halkın talepleri, kaygıları karar sürecinin temeli olmalıdır" dedi.

Bartın'da yapılması planlanan termik santral için eylem yapıldı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santral için ağaç kesildiğini öne süren grup, eylem yaptı. Bartın Platformu öncülüğünde Saraydüzü köyünde sağanağa aldırış etmeden toplanan, pankart ve dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Amasra'da termik santral kurulmaması için imza toplandı!

Amasra'da termik santral kurulmaması için 22 bin imza toplandı. Termik santralin yapılmaması için toplanan yaklaşık 22 bin imza, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim edildi.

Amasra’ya kurulması planlanan termik santral için imza kampanyası düzenleniyor!

Bartın Barosu' nu ziyaret etmek için kente gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Amasra ilçesinde kurulması düşünülen termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına katıldı.

Amasra Tüneli ve bağlantı yollarıyla 30 dakikalık yol 5 dakikaya inecek!

Amasra Tünelinin giriş ve çıkışlarında hızla devam eden bağlantı yolları, kavşak ve viyadük inşaatlarında çalışan işçileri ziyaret eden Milletvekili Tunç, Amasra tünelinin Amasra’ya bakan çıkışında seyir teraslarının yapılacağını, söyledi...

Amasra'da kurulması planlanan termik santral için eylem yapıldı!

Amasra'da kurulması planlanan termik santral için eylem yapıldı. İlçede faaliyet gösteren esnaf, termik santrale tepki amacıyla kepenk kapattı. ''Amasra'da termik santral istemiyoruz'' yazılı afişleri gören yerli ve yabancı turistler şaşkınlık yaşadı.

Ömer Faruk Özgül: Ruslar, Türkiye’de çılgın gibi santral yeri arıyor!

Ömer Faruk Özgül “Ruslar, Türkiye’de çılgın gibi santral yeri arıyor. Kuzey Irak ve TANAP- Şahdeniz’le daha güçlüyüz. Biz iyi geçinilmesi gereken bir ülkeyiz” dedi...

Çanakkale Biga'da kurulacak termik santral iptal edildi!

Kazdağları'nda ÇED dosyası bölünerek bir değil 4 ayrı projeymiş gibi sunularak ilerleyen termik santral yargıya takıldı. Mahkeme Karabiga'daki kömürlü santral için 4'üncü kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Amasra santral Haberi

Amasra santral

Amasra’da özel bir firma tarafından kurulması planlanan termik santrale karşı Bartın Platformunca başlatılan kampanyada toplanan yaklaşık 22 bin imza, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim edildi.


Bülent Ecevit Bulvarı’nda pankart ve afişlerle yürüyen grup, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde toplandı.


Bartın Platformu Eş Başkanı ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2007’de onayladığı Zonguldak-Bartın-Karabük çevre düzeni planında Bartın ve Amasra’ya termik santralin yapılamayacağı ifadesinin yer aldığını savundu. 


Bakanlıkça beş kez reddedilmesine karşın şirketin yaptığı son Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusunun kabul edilmesine bir anlam veremediklerini anlatan Akın, şöyle konuştu:


“Şirket, bölgeye 10 yıl önce geldiğinde santral kurmayacağını, sadece kömür çıkaracağını söylemişti. Daha sonra bu santral işi nereden çıktı? Bartın şehir merkezinde bir yılda 22 bin ton kömür...