04 / 05 / 2024

Amasra termik santralleri

Amasra termik santralleri

Bartın Barosu' nu ziyaret etmek için kente gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Amasra ilçesinde kurulması düşünülen termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına katıldı.

Ankara-Sivas Yüksek YHT projesiyle ilgili 8 soru önergesi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesinin Kayaş-Elmadağ altyapı ihalesini alan şirket ve şirketin mühürlenen termik santralleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Amasra'da termik santral onayı yargıya taşınıyor!

'Bartın Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için yargıya başvurma kararı aldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Amasra Termik Santrali'ne Çed olumlu kararı verildi!

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için gerekli ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bartın Amasra'ya termik santral kurulacak!

Bartın'ın Amasra ilçesinde termik santral kurmayı planlayan şirketin kömür hazırlama tesisi projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) toplantısı yarın yapılacak.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

ÖYK, Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri ihalesini onayladı!

ÖYK, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri’nin de içinde bulunduğu özelleştirme paketi ile Soma –B termik santrali ve taşınmazlarının yer aldığı ihaleyi onayladı.

Orhaneli Tunçbilek ve Soma termik santralleri devredildi!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri devredildi!

Özelleştirme idaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'da bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası'nın IC içtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ.'ye devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Yatağan ve Çatalağzı termik santralleri modernize edilecek!

Bereket Enerji Grubu, Yatağan ve Çatalağzı termik santrallerini devralarak kurulu gücünü ikiye katladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, iki tesisin de modernize edileceğini bildirdi

Çelikler İnşaat'tan iki termik santrale 521 milyon dolar!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu...

Orhaneli ve Tunçbilek santralleri ihalesini Çelikler İnşaat kazandı!

Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla Çelikler İnşaat aldı. Son ihaleyle birlikte devletin elinde bulunan yaklaşık 6 bin 500 MW kapasiteli termik santraller özelleştirilmiş oldu..

Amasra termik santralleri Haberi

Amasra termik santralleri

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Bartın’ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan termik santrale karşı başlatılan imza kampanyasına destek verdi.


Hükümet Caddesi’nde kurulan standa gelen Feyzioğlu, imza kampanyasına katıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, santrale karşı olmak için son derece haklı sebeplerin olduğunu söyledi.


Enerjiye ihtiyaç olmadığını düşünmediklerini, "Taş devrinde yaşayalım da ormanlarımıza bir şey olmasın" diyenlerden de olmadıklarını ifade eden Feyzioğlu, "Ama hem ülkenin enerji ihtiyacını karşılamak hem de böyle bir cenneti yok etmemek mümkün. Bu cennet katledildiğinde, kısa vadede elde edilecek üç beş kuruşla mukayese bile edilemeyecek korkunç bir zarar doğacak" dedi.


Termik santrale karşı, sadece Amasralıların değil, tüm ülkenin müdahale etmesi gereken bir durumla karşı karşıya olunduğunu dile getiren Feyzioğlu, Türkiye’nin rüzgar enerjisinin bulunduğunu, doğayı katletmeden enerji üretilmesi, termik santrallerin de...