02 / 05 / 2024

Amasra turistik yerler

Amasra turistik yerler

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın 'ın Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100 'e ulaştı

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Amasra'da termik santral onayı yargıya taşınıyor!

'Bartın Platformu', tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santralle ilgili verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararının iptali için yargıya başvurma kararı aldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

1986 yılında Çırağan, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş!

1986 yılında onarımı devam eden Çırağan Sarayı, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş. Onarım çalışmaları 60 milyar liraya mal olacak tarihi saray, 320 odadan oluşacak otel olacakmış.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği İzmir turizmini masaya yatırdı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini ifade etti...

Turistik bölgelere düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı turistik bölgelerde fahiş fiyatlara ulaşan şezlong ve şemsiye kiralamalarının önüne geçmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarda bulundu.

Amasra'da 2.7 milyon TL'ye satılık arsa ihalesi!

Amasra Belediye Başkanlığı tarafından 2 milyon 218 bin 48 TL'lik Gayrimenkul satışı Açık Teklif Usulü ile 20 Şubat 2015 Cuma günü saat 14:00'de ihale ediliyor.

1982 yılında Galata Köprüsü'ne turistik çarşı özelliği verilmesi önerilmiş!

1982 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün yerine yapılacak yeni köprüye ''turistik çarşı'' özelliği verilmesi önerilmiş. Köprüde 300 yakın dükkanı bulunacak köprüde, Türk el sanatları yapan ve sergileyen dükkanlar bulunacakmış.

1982 yılında Kumkapı ve Sulukule turistik bölge olacakmış!

1982 yılında Kumkapı balıkçı lokantaları ve Sulukule eğlence bölgesi yeniden düzenlenecekmiş ve turistik kimliğe kavuşturulacakmış. Kumkapı'da yeni yapıların yapılmasıyla tarihi çevre bozulmuş. Kültür Bakanlığı bu bölgede düzenlemeler yapılmasına karar ve

Kocaeli'de 800 bin ağacın dikileceği yerler belirlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli genelinde ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. 800 bin ağaçlık diliminin dikilmesi planlanan yerler belli oldu.

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tahir Bulca, Önder Aydemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Ocak'ta kuruldu.

1980 yılında Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş. Tesislere 14 beton oda inşa edilmiş ve 70 çadırlık bir bölüm eklenmiş. Tesislerde 300 aile çadır kurarak tatil yapabilecekmiş.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği EMITT Fuarı'na katılacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Alanya markası ile 19 ’uncu kez 64 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Amasra turistik yerler Haberi

Amasra turistik yerler



Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesinde Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyonların tamamı doldu. 


Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada, Helenistik döneminden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini belirtti. 


Resmi ve dini bayram tatillerinde özellikle Ankara ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını anlatan Timur, Ankara'nın en yakın sahili, İstanbul'a yakınlığı ile büyükşehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra'nın her bayram ciddi yoğunluk yaşadığını kaydetti. 


Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının rezervasyonunun dolduğunu bildiren Timur, "Her geçen yıl artan turist potansiyeli ile konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz. Halkımızın çoğu evlerini turistlere açtı. Hatta bayram süresince ilçe halkının yüzde 90'ının konutu...