03 / 05 / 2024

amasya aşıklar müzesi

amasya aşıklar müzesi

Amasya'da ilginç işler yapılıyor. Aşıklar Müzesi açıldı. Şimdi Türkiye'nin ilk Irmak Şişirme projesine başlanıyor. Sanayi için yer sorunu var. TİGEM'den yer istiyorlar.

Amasya'da Fethat ile Şirin Aşıklar Müzesi açılıyor!

Fethat ile Şirin Aşıklar Müzesi dünyada ilk olacak...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Afyonkarahisar Sandıklı Oyuncak Müzesi açıldı!

Sandıklı Belediyesi ile Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa olarak inşa edilen Oyuncak Müzesi hizmete açıldı.

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Sivas’ta Ozanlar Müzesi açıldı!

Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran Ozanlar Müzesi ziyarete açıldı...

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

Likya Uygarlıkları müzesi çalışmaları için 15 milyon TL harcandı!

Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip.

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

amasya aşıklar müzesi Haberi

amasya aşıklar müzesi

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç’la Amasya’yı konuştuk. İlginç projeler anlattı. Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi bunlardan biri... Dünyanın dillere destan aşklarını toplayan, temsil eden ve anlatan bir müzeye doğru gelişiyor. Efsane aşklar için tanıtımlar yapılıyor. Kente “Aşıklar Şehri” denilmesinin nedeni Ferhat ile Şirin’in mezarlarının bulunması. Müzeye de temsili mezarları yapılmış. Romeo ile Juliet’in aşkı da anlatılıyor müzede. Belediye, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 14 çifti burada evlendirmiş. Bu proje Amasya’nın turizm kenti olma iddiasına hizmet edecek diye bekleniyor. 


İkinci ilginç proje; Türkiye’nin ilk nehir şişirme projesi... ‘Nehir şişirme’ de ne demek? Yeşil Irmak, kentin içinde geçiyor. Önüne kauçuk bent yapılacak ve su seviyesi yükseltilecek, başka bir ifade ile şişirilecek. Bu bendde şehrin ‘şehzadeler şehri’ olması esprisine uygun olarak...