05 / 05 / 2024

Likya Uygarlıkları müzesi çalışmaları için 15 milyon TL harcandı!

Likya Uygarlıkları müzesi çalışmaları için 15 milyon TL harcandı!

Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip.



Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla Agora, Plakoma, Sarnıç, Sinegog, kiliseler, hamamlar, liman yapılan ile onurlandırma anıtlarının restorasyonlarını tamamlayan ve gezi güzergâhlarını oluşturan Bakanlık son olarak da müzeye dönüştürdüğü bin 800 yıllık tahıl ambanyla antik kente adeta yeniden hayal verdi. Yöresel gelenekleri ve kendine özgü mezar mimarileri ile zengin Likya uygarlığından günümüze ulaşmış arkeolojik eserlerin interaktif destekli olarak konumlarına göre sergilendiği müzenin açılışını yapan Bakan Nabi Avcı, restorasyonu, teşhir ve tanzimi için 15 milyonluk bir bütçe ayrıldığını ve 1006 eserin sergileneceğini kaydetti. 

BU SENE 17 MÜZEYİ AÇACAĞIZ 

"Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip olup, müzenin sergi koleksiyonunda da bin 6 eser bulunuyor. Türkiye'de bugün, bu yeni müzecilik anlayışına bağlı olarak. 198 müze ve 138 düzenlenmiş ören yeri ile ziyaretçilerimizi kabul ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ikisi yeni 12'si yenilenmiş olmak üzere 14 müzeyi hizmete açtık. Bu yıl da 17 müzeyi açacağız. Bunlardan da 11 tanesi yeni müze. Yeni açacağımız müzeler arasında da Antalya Etnografya Müzesi. Antalya Mevlevihane'si, Bitlis-Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Osmaniye Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi nin 2. Etabı, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Bartın'da Amasra Müzesi ve Edirne Müzesini ele yenileyerek inşallah hizmete açacağız. 

Antalya Müzemizin ele yeni müzelere kavuşturulması amacıyla Mevlevihane ve Etnografya Müzesi ile ilgili onarım, teşhir, tanzim çalışmalarında da son aşamaya geldik. İnşallah Antalya Müzesini ele bu yeni anlayışla hizmete sunmuş olacağız."



Ortadoğu


Geri Dön