18 / 05 / 2024

likya uygarlıkları müzesi

likya uygarlıkları müzesi

Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip.

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

Afyonkarahisar Sandıklı Oyuncak Müzesi açıldı!

Sandıklı Belediyesi ile Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa olarak inşa edilen Oyuncak Müzesi hizmete açıldı.

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Eski uygarlıklar günümüzün büyük metropollerinin oluşmasına büyük katkılarda bulundu. peki eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Sivas’ta Ozanlar Müzesi açıldı!

Aşık Veysel’den Pir Sultan Abdal’a, Neşet Ertaş’tan Muzaffer Sarısözen’e birçok ozanın heykelini ve kullandıkları sazları barındıran Ozanlar Müzesi ziyarete açıldı...

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Ankara'ya Kur’an Mucizeleri Müzesi geliyor!

Ankara Hacı Bayram'da yapılması planlanan “Kur’an Mucizeleri Müzesi”nin uygulamaları, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nca yapılacak.

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Irak'ta Basra Uygarlık Müzesi açıldı!

Irak'ın güneyindeki Basra kentinde "Basra Uygarlık Müzesi" açıldı. Milattan yaklaşık 300 yıl önceye ait eserlerin sergilendiği müzeye, vatandaşlar ilgi gösterdi.

likya uygarlıkları müzesi Haberi

likya uygarlıkları müzesi

Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla Agora, Plakoma, Sarnıç, Sinegog, kiliseler, hamamlar, liman yapılan ile onurlandırma anıtlarının restorasyonlarını tamamlayan ve gezi güzergâhlarını oluşturan Bakanlık son olarak da müzeye dönüştürdüğü bin 800 yıllık tahıl ambanyla antik kente adeta yeniden hayal verdi. Yöresel gelenekleri ve kendine özgü mezar mimarileri ile zengin Likya uygarlığından günümüze ulaşmış arkeolojik eserlerin interaktif destekli olarak konumlarına göre sergilendiği müzenin açılışını yapan Bakan Nabi Avcı, restorasyonu, teşhir ve tanzimi için 15 milyonluk bir bütçe ayrıldığını ve 1006 eserin sergileneceğini kaydetti. 

BU SENE 17 MÜZEYİ AÇACAĞIZ 

"Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip olup, müzenin sergi koleksiyonunda da...