18 / 05 / 2024

amasya turizmi

amasya turizmi

Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, 2004 yılında 135 bin 161 olan müze ve ören yerlerini gezen ziyaretçi sayısının 2013 yılı sonu itibariyle 467 bin 659’a ulaştığını belirtti...

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap başvuruları bugün bitiyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca, Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap toplu konut uygulaması kapsamında 30 adet konut satışa sunuluyor. Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap başvuruları bugün bitiyor.

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Amasya'da 6 adet satılık gayrimenkul: 6 milyon 543 bin 925 TL!

Amasya İli Merkezde yer alan gayrimenkuller Amasya Satış Memurluğu tarafından 6 milyon 543 bin 925 TL bedelle 23 Eylül 2014 günü saat 10.00 ile 10:30 arasında ihaleye çıkıyor.

TOKİ Amasya Suluova ihalesi bugün!

Amasya İli Suluova İlçesi Borsa Mahallesi 127 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşiyapım işi bugün saat 14:00'de ihale edilecek.

TOKİ Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap son başvuru tarihi 15 Ağustos!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap toplu konut uygulaması kapsamında 30 adet konut satışa sunuluyor. Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap son başvuru tarihi 15 Ağustos olarak belirlendi.

TOKİ Amasya Suluova ihalesi yarın!

Amasya İli Suluova İlçesi Borsa Mahallesi 127 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşiyapım işi ihale edilecek. TOKİ Amasya Suluova ihalesi yarın yapılacak.

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor!

Rize'de şelale turizmi ilgi görüyor. Suyun döküldüğü kayalıklarda oluşan ve de doğal jakuziyi andıran göletlere girerek serinleyen turistler, yemyeşil doğanın ve de manzaranın tadını çıkardı.

Cumhurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz etkiledi!

Yaklaşan cumurbaşkanı seçimleri turizmi olumsuz vurdu.Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağı hafta sonlarında turizm tesislerine gelen talepte büyük düşüş olduğu, bazı tatilcilerin rezervasyonlarını iptal ettikleri bildirildi.

Amasya Gümüşhacıköy TOKİ Konutları başvuru! 2+1'ler 57 bin lira!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Amasya Gümüşhacıköy 2. Etap toplu konut uygulaması kapsamında 30 adet konut; Kura Yöntemi ile 4 Ağustos 2014 tarihinde açık satışa sunuluyor...

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

TOKİ Amasya Suluova'da 127 adet konut yaptıracak!

Amasya İli Suluova İlçesi Borsa Mahallesi 127 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Fikret ve Nurten Öztürk: Turizmi çok sevdik!

Opet’in yüzde 50’sini Koç Grubu’na sattıktan sonra aile yatırımı olarak turizmi seçen Fikret ve Nurten Öztürk, Regnum markası ile otel zinciri yaratacak. Antalya Regnum’da bu yıl açılan golf oteli 250 milyon dolara mal oldu, 12i ay turizm yapacak.

Seçim Aydın: Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor!

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Aydın, "Turizm Anadolu'da atakta. Dünya turizmi ortalama yüzde 1-2 büyürken Türkiye turizmi ortalama yüzde 10-12 büyüyor. Anadolu turizminin büyüme ortalaması ise yüzde 15" dedi.

amasya turizmi Haberi

amasya turizmi


Amasya Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, Amasya’yı gezen turist sayısının son 9 yılda yaklaşık 3.5 kat arttığını açıkladı.


2004 yılında 135 bin 161 olan müze ve ören yerlerini gezen ziyaretçi sayısının 2013 yılı sonu itibariyle 467 bin 659’a ulaştığını belirten Kaya, 2013 yılının ilk 3 ayında 42 bin 874 olan ziyaretçi sayısının da bu yılın ilk 3 ayında 72 bin 527’ye ulaşmasının yıl sonu hedefleri olan 500 bin sınırının aşılacağını gösterdiğini vurguladı.


15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Ak Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen ve parti yöneticilerini konuk eden Kaya, kendisi de turizmci olan Dümen ve ekibine teşekkür etti.


Amasya’nın son 10 yılda turizmde büyük mesafe kat ettiğini vurgulayan Bilal Dümen, tarihi eserlerin restorasyonu, vakıf eserlerinin onarımı konularında önemli harcamalar...