10 / 05 / 2024

Amasya Üniversitesi çalışmaları

Amasya Üniversitesi çalışmaları

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri, Amasya'nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında çeşitli mimari eserleri inceledi.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Duyuru Galatasaray Üniversitesi tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüsü içinde yapım çalışmalarına 2018 yılı Şubat ayında başlanan H Blok ve Merkezi Araştırma Laboratuarı (MARAL) inşaatları hız kesmeden sürüyor. 

ÇOMÜde Kampüs yenileme çalışmaları devam ediyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde kampüs yenileme çalışmaları devam ediyor.

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Fenerbahçe Üniversitesi için çalışmalar hızlandı!

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Danışmanı Vedat Olcay, Fenerbahçe Üniversitesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması istenilen Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hayata geçirilen proje Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alacak.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nde çalışmalar başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri kapsamında Ihlamur Kasrı'nda kazı çalışması başladı. Kasıra zarar vermemesi için 10 metre kadar uzaklıkta yapılan çalışmalar Marmara Üniversitesi otoparkında sürüyor.

Kentsel dönüşümde inşaat çalışmaları daha çok denetlenmeli!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, Özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen inşaat çalışmalarının daha çok denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Türk-Katar Üniversitesi için çalışmalar başladı!

Suriyelileri eğitmek üzere inşa edilmesi planlanan Türk-Katar Üniversitesi’ne ilişkin çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti öncesinde hızlandı.

Rumeli Üniversitesi çevresinde asfalt çalışmaları başladı!

Silivri Belediyesi’nin öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Rumeli Üniversitesi çevresinde başlattığı asfalt ve tretuvar çalışmaları devam ediyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi'ndeki asfalt çalışmaları tamamlandı!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversite alanı içerisine yapılan sıcak asfalt çalışmalarından dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür etti

Amasya Üniversitesi çalışmaları Haberi

Amasya Üniversitesi çalışmaları

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri, Amasya'nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında çeşitli mimari eserleri inceledi. Proje kapsamında çevredeki tescilli yapılar gezilerek korunması acil olan yapılar tespit edilip kültür varlıklarına kazandırılması için bir çalışma başlatıldı.  Projenin yürütücülüğünü Prof. Dr. Telhat Özdoğan yaparken Yrd. Doç. Dr. Fazilet Koçyiğit, öğretim görevlileri Lale Yılmaz ve Pınar Çalışır araştırmacı olarak görev aldı. Proje kapsamında öncelikle Kaleköy ve Şeyhler köyündeki ahşap camilerin kültür varlıklarına kazandırılması için bir çalışma...