26 / 07 / 2024

Amasya Valisi Salih Işık

Amasya Valisi Salih Işık

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya'dan 14, Çorum'dan 17, Samsun'dan 28 ve Tokat'tan da 41 olmak üzere alınan toplam 100 proje başvurusunun idari, teknik ve mali değerlendirme sürecinin tamamlanıp sonuçların duyurulduğunu belirtti.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Sivas Demirağ OSB 2021'de tamamlanacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kentin yatırım üssü olacağını söyledi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda sona geliniyor!

Sivas Valisi Salih Ayhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının inşaat alanında incelemelerde bulundu. Ayhan, hattın yıl sonunda tamamlanacağını belirtti.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Sivas Merkez Kız İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor!

Sivas'ta yıkımı gerçekleşen Merkez Kız İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının inşası sürüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan okul inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgiler aldı.

Amasya'da Kumluca Göleti'nin temeli atıldı!

Amasya’nın Taşova ilçesinde Kumluca Sulama Göleti’nin temeli atıldı. Amasya Valisi Dr. Osman Varol, göletin bölgenin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayacağını söyledi..

Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu açıldı!

Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu ile Bursa’da yapımı tamamlanan 17 eğitim kurumunun resmi açılışı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapıldı. 

Amasya'ya 20 derslikli okul geliyor!

Amasya’da valilik ile bir maden firması arasında 20 derslikli okul yapımı için protokol imzalandı. İmzalar Vali Salih Işık, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, iş adamları Musa Emmioğlu ile Mustafa Emmioğlu tarafından atıldı.

Amasya'ya yeni kuran kursu!

Amasya’da hizmete giren kız Kur’an kursunun açılışını Vali Salih Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve hayırseverler yaptı.

Amasya'da 9. Kültür Evi açıldı!

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya Belediyesi tarafından hizmete giren 9. Kültür Evini "10 numara bir tesis" olarak nitelendirdi.

Amasya'daki 7 projeye OKA'dan destek!

Amasya Valisi Salih Işık, Amasya'dan 14, Çorum'dan 17, Samsun'dan 28 ve Tokat'tan da 41 olmak üzere alınan toplam 100 proje başvurusunun idari, teknik ve mali değerlendirme sürecinin tamamlanıp sonuçların duyurulduğunu belirtti.

Amasya Valisi Salih Işık Haberi

Amasya Valisi Salih Işık

Amasya Valisi Salih Işık, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı kapsamında Amasya'daki 7 projeye destek sağlanacağını açıkladı.



Vali Işık, "Kabul edilen bu projelerin hayata geçmesiyle Amasya'nın turizm alanındaki potansiyeli ve bilinirliği artacak ve ilimiz turizm alanında hak ettiği seviyeye gelmek için önemli bir adım daha atmış olacaktır" dedi.



Amasya'dan 14, Çorum'dan 17, Samsun'dan 28 ve Tokat'tan da 41 olmak üzere alınan toplam 100 proje başvurusunun idari, teknik ve mali değerlendirme sürecinin tamamlanıp sonuçların duyurulduğunu belirten Salih Işık, "Değerlendirme süreci sonunda 65 ve üzerinde puan alan 27 proje asil listede yer alarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanan 27 projenin 7'si ilimiz, 5'i Çorum, 6'sı Samsun ve 9'u da Tokat...