12 / 05 / 2024

amasyada roma mezarlığı

amasyada roma mezarlığı

Amasya'da bir inşaatın temel kazısı sırasında, Roma dönemine ait mezarlar ile yerleşim yerleri ortaya çıktı.Roma dönemine ait 7 mezar ile yetişkin insanlara ait kemik parçalan ve yerleşim yerlerine ulaştı...

Gölcük Halıdere'ye modern rezidans projesi!

Gölcük Halıdere'ye bölgenin en modern rezidansı inşa edilecek. Çalışmalara başlanan proje Tarihi Roma Mezarlığı'nın tam karşısında hayata geçecek.

Adnan Zanburkan: Roma mezarlığına lüks konut yapılamaz!

Kocaeli İl Kültür Ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, “Roma mezarlığına lüks konut” başlıklı haberimizle ilgili, “Böyle bir şey söz konusu değil. Tarihin talan edilmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.

Amphipolis mezarlığında dev mozaik bulundu!

Amphipolis antik mezarlığında kazılara devam eden arkeologlar, 5 metreye 3 metre genişliğinde bir mozaik ortaya çıkardı. Mozaik, iki kadın heykelinin koruduğu alanın arkasındaki odada bulundu.

Akhisar Yeni Mezarlık yolu yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesindeki yapılan yeni mezarlık yolunu asfaltladı. Yapılan çalışmalar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi ’ne teşekkür eden vatandaşlar, hizmetlerin devam edeceğine inandıklarını söylediler.

Hatay'da sütunlu Roma yolu kalıntısı bulundu!

Hatay'da sütunlu Roma yolu kalıntısı bulundu. Erzin ilçesinde İssos harabeleri yöresinde yürütülen kazı çalışmalarında 15 metre genişliğinde sütunlu Roma yolu bulundu, yolun bitişiğinde mozaik taban ortaya çıkarıldı...

Eskişehir Asri Mezarlık'a ulaşım güzergahı yenileniyor!

Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan ve gidiş gelişlerde kimi zaman sorunlar yaşanan Asri Mezarlık’a ulaşmak artık daha kolay hale gelecek. Büyükşehir ekipleri, Asri Mezarlık için Seyitgazi Yolu dışında ikinci bir alternatif yol çalışmalarını tamamlamak üzere

İzmir'deki mezarlıklar yenileniyor!

İZMEV ‘Sosyal Sorumluluk Projeleri’ kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. İZMEV altı ayda İzmir sınırlarında yer alan tüm mezarlıklarda aynı standarttın oluşmasıyla mezarlıkların kalitelerini yükseltmeyi hedefliyor.

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor!

Bitlis Selçuklu Mezarlığı'ndaki kazı çalışmaları devam ediyor. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olarak bilinen Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarının bu yılki bölümü tamamlandı.

Yozgat Sarıkaya'da Roma dönemine ait hamam kalıntıları bulundu!

Yozgat Sarıkaya'da yerleşim yerleri arasında yer alan bölgede Roma döneminden kalan hamam kalıntıları bulunmuştu. Bunun üzerine 4 yıl önce başlatılan kazı çalışmaları kapsamında bugüne kadar 3 ayrı havuz keşfedildi...

Hattuşa'da Roma döneminin izleri ortaya çıkıyor!

Hattuşa'da Roma döneminin izleri ortaya çıkıyor. Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşa'da yapılan kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu belirlenen 20 metre genişliğinde, 40 metre uzunluğunda anıtsal yapı bulundu.

Ulaşlı Mezarlık alanında bakım çalışması gerçekleştirildi!

Gölcük Belediyesi Mezarlık işleri Müdürlüğü ekipleri bir süre önce başlattıkları genel bakım ve temizlik çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Bu yönde yapılan çalışmaların bir yenisi Gölcük Belediyesi Ulaşlı Mezarlığında gerçekleştirildi.

Özel mezarlık mahalleliyi ayaklandırdı!

Alanya'da imar planında değişiklik yapılarak konut alanından, ağaçlandırılacak alana çevrilen 3 bin metrekarelik arsaya özel mezarlık yapılacağı iddiaları üzerine mahalle sakinleri arsa sahiplerini protesto etti

Alanya'da özel mezarlık tepkisi!

Alanya'da özel mezarlık tepkisi geldi. ANTALYA'nın Alanya İlçesinde imar planında konut alanından, ağaçlandırılacak alana çevrilen arsaya özel mezarlık yapılacağını öne süren mahalle sakinleri arsa sahiplerini protesto etti.

amasyada roma mezarlığı Haberi

amasyada roma mezarlığı

Amasya'da bir inşaatın temel kazısı sırasında, Roma dönemine ait mezarlar ile yerleşim yerleri ortaya çıktı. Yüzevler Mahallesi'nde sürdürülen temel kazısı sırasında kemik parçalan ile çok sayıda mezann ortaya çıkması üzerine, Amasya Müze Müdürlüğüne haber verildi. Söz konusu mevkide inşaat çalışmalanm durdurarak, 10 kişilik ekiple kurtarma kazısı başlatan Amasya Müze Müdürlüğü, ilk belirlemelere göre kazıda Roma dönemine ait 7 mezar ile yetişkin insanlara ait kemik parçalan ve yerleşim yerlerine ulaştı.



Yeni Şafak...