27 / 04 / 2024

Alanya'da özel mezarlık tepkisi!

Alanya'da özel mezarlık tepkisi!

Alanya'da özel mezarlık tepkisi geldi. ANTALYA'nın Alanya İlçesinde imar planında konut alanından, ağaçlandırılacak alana çevrilen arsaya özel mezarlık yapılacağını öne süren mahalle sakinleri arsa sahiplerini protesto etti.



Bektaş Mahallesi'nde 3 hissedarlı 3 bin metrekare arsaya taş duvarlar örülerek mezarlık yapıldığını ve metrekaresinin yaklaşık 1500 TL'den satışa çıkarıldığını iddia eden Muhtar Celal Tattır ve mahalle sakinleri arsa sahiplerini alkışla protesto etti. Söz konusu arsanın daha önce konut alanı olduğunu ancak Alanya Bel ediyesi'n in 14 Şubat 2014 tarihinde olağanüstü toplanarak ağaçlandırılacak alana çevirdiğini öne süren muhtar ve mahalle halkı, topladıkları 500 imzalık dilekçeyle meclis kararının iptal edilmesini istedi.

 

KONUK YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ 


Bektaş Mahallesi Muhtarı Celal Tattır, bu arsanın konut alanı olarak kullanılmasına karşı olmadıklarını ancak mezarlık yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Arsaya mezarlık yapıldığını ve satışa çıkarıldığını öğrendikten sonra psikolojilerinin bozulduğunu öne süren Tattır, "Mezarlık yapabilmek için konut alanından ağaçlandırılacak alana çevirmişler. Biz bunu yeni öğrendik. 


Gerekli mercilere dilekçelerimizi verdik ancak hala tedirginiz" dedi. 


ARSA SAHİPLERİ RANT PEŞİNDE 


Bektaş Mahallesi Azası Hüseyin Yaman ise "Evlerin dibine mezarlık yapılmasını kimse istemiyor. Herkes şikayetçi. Arsa sahipleri rant peşinde. 50'şer metrekarelik parsellere bölünen arsa zenginlere mezarlık yeri olarak satılacak" diye konuştu. 


MEZARLIK YERİNE PARK YAPSINLAR 


Mahalle sakinlerinden Celil Kızılarslan da ağaçlandırılacak alan olarak değiştirilen arsaya mezarlık yerine park yapılmasını önerdi. 


Antalya Akdeniz Güncel


Geri Dön