19 / 05 / 2024

Amazon tabiat parı

Amazon tabiat parı

Samsun Büyükşehir Belediyesi daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edilen Bayraktepe, Amazon ve Şahinkaya Kanyonu tabiat parklarını yapılan sözleşmeyle devraldı.

Terme Amazon Tabiat Parkı gün yüzüne çıkarılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Terme Amazon Tabiat Parkı'ndaki eşsiz güzellik Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkarılıyor.

Terme Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi!

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde yapılması planlanan Termik Santrale izin vermeyen Belediye Başkanı Şenol Kul'un da girişimleri ile ilçenin Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi.

Samsun'daki tabiat parklarının geleceği masaya yatırıldı!

Şahikaya Kanyonu, Amazon ve Bayraktepe Tabiat Parklarının Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 5 yıl süre için devralınmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirilerek parkların geleceği masaya yatırıldı.

Samsun'daki 3 tabiat parkı Büyükşehir'e devredildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edilen Bayraktepe, Amazon ve Şahinkaya Kanyonu tabiat parklarını yapılan sözleşmeyle devraldı.

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 46. toplantı gündemi!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu 46. toplantı gündemi belli oldu. Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binası'nda yapılacak olan toplantı 22 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Harmankaya Tabiat Parkı Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu Onaylandı!

Yalova Termal ilçesi sınırları içerisinde yer alan Harmankaya Tabiat Parkı İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Yalova İl Müdürlüğü tarafından onaylandı. Müdürlük duyurusunu bugün yaptı.

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

Artabel Gölleri Tabiat Parkı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'nin 3 bin 331 metrelik Abdal Musa Tepesi eteklerinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na 3 kilometre uzaklıkta kurulan turizm yerleşkesiyle bölgeye gelen ziyaretçilere olta balıkçılığından atlı turizme kadar birçok seçenek sunulacak.

1939 yılında Eminönü'ne 13 parça emlak istimlak edilecekmiş!

Reşat Altın'ın 15 liraya satıldığı 1939 yılında, Eminönü'nde yıktırılan Valide Han arkasında 13 parça emlak istimlak edilecekmiş. İstimlak edilecek 13 gayrimenkule sadece 110 bin lira kıymet biçilmiş.

Menderes Türel: Antalya her yeriyle turizmin bir parçası olacak!

Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi.

Menderes Türel: Antalya her yeriyle turizmin bir parçası olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi. Menderes Türel, turizmcilere iş birliği çağrısı yaptı.

Ali Hakan Karahalil: Tarım arazileri parçalı satılmalı!

A.H.K. Gayrimenkul ve İnşaat Yatırım Danışmanlığı Genel Müdürü Ali Hakan Karahalil, tarım arazilerinin parçalı halde satılamaması nedeniyle arazilerin olumsuz etkilendiklerini dile getirdi..

Hudut İnşaat Nakliyat Petrol Oto Parçaları Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hudut İnşaat Nakliyat Petrol Oto Parçaları Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Turan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 17 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Amazon tabiat parı Haberi

Amazon tabiat parı


Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin doğa turizmini geliştirmeye yönelik projeleri kapsamında dev bir adım atıldı.

Tekkeköy ilçesinde bulunan 132 hektarlık Bayraktepe Tabiat Parkı, Terme ilçesinde bulunan 553 hektarlık Amazon Tabiat Parkı ve Vezirköprü ilçesinde yer alan 734 hektarlık Şahinkaya Kanyonu Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan sözleşmeyle 5 yılığına Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Samsun’un en önemli tabiat zenginliklerini oluşturan bu 3 tabiat parkı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin profesyonel bakış açısı ve hayata geçirilecek olan çok sayıda proje ile Türkiye’nin göz bebeği haline gelecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, söz konusu tabiat parklarını devralmak için bir süredir Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüştüklerini dile getirerek, “Şehrimiz eşsiz güzellikleri olan cennet gibi bir yer....