19 / 07 / 2024

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kuzey Kazakistan’da bulunan Kostanay Vilayeti’nin Jitikara İlçesindeki süt üreticileri için kurulması planlanan Süt Toplama Merkezi’nin proje çalışmaları devam ediyor...

Çiğ süt referans fiyatı market satış fiyatlarını etkilemeyecek!

Süt sanayicileri ve üreticileri, 11,5 lira olan çiğ süt referans fiyatının sütün üreticiler tarafından piyasada satıldığı ortalama rakam olduğunu kaydederek, durumun market fiyatlarında bir değişikliğe neden olmayacağını belirtti.

Süt üreticileri yem fiyatlarında düzenleme bekliyor!

Süt üreticileri, arz artışıyla ortaya çıkacak olan üretici mağduriyetinin önüne geçmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu koordinasyonunda yapılan piyasa regülasyonundan memnun.

Süt üreticilerinden son dakika açıklaması: Süt destekleme primi artırılmalı!

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, Türkiye'de bahar aylarında süt üretiminin arttığına dikkat çekerek, süt destekleme priminin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) Ramazan ayı fiyatları belli oldu. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı birer kg’lik kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 TL’den market raflarında satılacak" dedi.

Sütte yeni zam yolda! Süt tozu ihracatına sınırlama

Artan girdi maliyetleri ve yetersiz devlet desteği nedeniyle süt üreticileri zor günler yaşarken süt tozu ihracatına 2022 yılı sonuna kadar kısıtlama getirildi. Kısıtlamaya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanırken, üretici çiğ sütün satış fiyatına da zam bekliyor.

Markette litresi 55 liraya süt isyanı! Bizim hakkımızı kim savunacak diyerek veryansın ettiler

Yüksek enflasyon ve gıda fiyatları arasındaki paralellik hem üreticileri hem de tüketicileri vurdu. Marketlerde 1 litre sütün 55 liraya çıkması isyan ettirdi. 'Bizim hakkımızı kim savunacak' diyen üreticiler sesini duyurmaya çalışıyor.

Kamil Özcan: Süt üreticileri azalıyor!

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, "Üreticinin bir kilogram sütünü sattığında 1,3 kilogram yem alabilmesi garanti altına alınmalı" dedi.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli başvuru!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli başvuru dönemi başladı. Başvuru ücretinin 500 lira olarak belirlendiği TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü projesi 250 adet daire emekliler için satışta..

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık toplam 250 adet daire emekliler için satışa çıkarıldı. Kura çekilişinin 22 Nisan 2016 tarihinde yapılacağı projede daireler 2+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 250 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı TOKİ Eskişehir Tepebaşı projesinde daireler 2+1 olarak tasarlandı. Peki TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi ne zaman?

Söğüt Bahçe Konutları Ankara satılık!

Söğüt Bahçe Konutları Ankara satılık dairelerin fiyatları 250 bin liradan başlıyor. Hemen teslim edilen Söğüt Bahçe Konutları'nda 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor...

2016 TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü emekli başvurusu!

Toplamda 250 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı olduğu projede dairelerin tipleri 2+1 olarak dizayn edildi. 2016 TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü emekli başvurusu bugün başlıyor.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli başvuru işlemleri!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli başvuru işlemleri yarın başlıyor. Dairelerin 2+1 şeklinde tasarlandığı TOKİ Eskişehir Tepebaşı projesinde toplam 250 adet daire emekliler için satışa çıkarılıyor.

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği Haberi

Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kuzey Kazakistan’da bulunan Kostanay Vilayeti’nin Jitikara İlçesindeki süt üreticileri için kurulması planlanan Süt Toplama Merkezi’nin proje çalışmaları devam ediyor.


TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde tarım ve hayvancılık alanından gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede, Kuzey Kazakistan’da bulunan Kostanay Vilayeti’nin Jitikara İlçesindeki süt üreticileri için süt toplama merkezi kurulmasına ilişkin projenin çalışmaları devam ediyor.


TİKA tarafından gerçekleştirilen projede kurulması planlanan süt toplama merkezi, sütün birincil üretimden ara üreticiye kadar olan pazarlanmasında hizmet verecek. Söz konusu projeyle Jitikara bölgesinde yaşayan yerel üreticilerin sabit ve düzenli gelir elde etmeleri sağlanacak. Bu çerçevede yerel üreticilerin kurumsallaşması piyasa etkinliği arttırılması, Kostanay vilayetindeki büyük işletmecilerin bölgedeki süt alımını sağlanarak çiğ süt üretim kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.


Bu kapsamda projenin eğitim ayağı Kazakistan’dan...