27 / 04 / 2024

Süt üreticileri yem fiyatlarında düzenleme bekliyor!

Süt üreticileri yem fiyatlarında düzenleme bekliyor!

Süt üreticileri, arz artışıyla ortaya çıkacak olan üretici mağduriyetinin önüne geçmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu koordinasyonunda yapılan piyasa regülasyonundan memnun.



Ulusal Süt Konseyi (USK) Başkanı Harun Çallı, Anadolu Ajansı muhabirine, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle sektördeki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Yaptığı açıklamada sütün dünyadaki toplam üretim miktarının yıllık 930 milyon tonu bulduğunu kaydeden Ulusal Süt Konseyi (USK) Başkanı Harun  Çallı, ürünün değerinin de 307 milyar dolar olduğunu belirtti.

Süt üreticileri yem fiyatlarında düzenleme bekliyor!

Ulusal Süt Konseyi (USK) Başkanı Harun Çallı, Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) verilerine göre dünyada bir milyardan fazla insanın doğrudan ya da dolaylı şekilde süt üretimiyle bağlantılı işlerde çalıştığı bilgisini vererek, sütün yalnızca toplum sağlığı için değil, kırsal kalkınma, sağladığı doğrudan istihdam ve toplumsal refah için de son derece kıymetli olduğunu belirtti.

Yaptığı açıklamda söz konusu sektörün, süt üretim çiftlikleri, süt işleme sanayisi, ambalaj üreticileri, lojistik ve tedarik faaliyetleri ve nihai olarak tüketiciye ulaşmasını sağlayan satış kanallarından oluşan büyük bir ekosisteme sahip olduğuna değinen Ulusal Süt Konseyi (USK) Başkanı Harun, "Bu ekosistemin hem sürdürülebilirliğini temin etmek hem de vatandaşların kaliteli, besleyici ve lezzetli ürünleri en erişilebilir fiyatlarla tüketebilmesi oldukça önemli." dedi.


Geri Dön