16 / 05 / 2024

Amenajman planlama ilkeleri nelerdir

Amenajman planlama ilkeleri nelerdir

Orman kaynaklarının planlanmasında bazı ilkelere uyulması gerekli. Amenajman planlama ilkeleri dahilinde, sürdürülebilirlik, estetik, verimlilik, çok amaçlı faydalanma, sosyo-kültürel geleneklerin yansıtılması sektörler arası eşgüdüm ilkeleri bulunuyor...

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Saruhan tarafından kuruldu.

Goat Planlama Danışmanlık Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Goat Planlama Danışmanlık Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Şahin tarafından kuruldu.

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Primera Yapı İnşaat Planlama Ve Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Primera Yapı İnşaat Planlama Ve Taahhüt Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Günder Murat Kocaman tarafından kuruldu.

İnfinity Yatırım Planlama İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnfinity Yatırım Planlama İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Güller tarafından kuruldu.

Havalimanı metrosunda planlama hatası mı yapıldı!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, şehirden havalimanına gelecek metro hattının bir planlama hatası nedeniyle havalimanına 300 metre kala sona erdiğini belirtti...

Şen Şehir Planlama Mimarlık Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Şehir Planlama Mimarlık Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Merve Şen tarafından kuruldu. 

Forum34 Planlama Mimarlık Harita ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Forum34 Planlama Mimarlık Harita ve İnşaat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Feyza Tolga tarafından kuruldu.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Das Experiment Şehir Planlama ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Das Experiment Şehir Planlama ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Sezgin tarafından kuruldu.

İyimaya Mühendislik Planlama Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

İyimaya Mühendislik Planlama Danışmanlık İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli açıldı.

Nehir Planlama Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nehir Planlama Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile bugün Özge Karagöz tarafından kuruldu.

Amenajman planlama ilkeleri nelerdir Haberi

Amenajman planlama ilkeleri nelerdir

Amenajman planlama ilkeleri!

Amenajman; bir orman işletmesini veya onun ayrıldığı alt işletme ünitelerini tespit edilen amaçlara göre planlayan ve planın uygulanmasını izleyen bir ormancılık bilim dalı olarak tanımlanıyor.


Amenajman planlarına ilişkin hükümler Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. "Amenajman planlama ilkeleri nelerdir?" sorusunun yanıtı yönetmelikte şu şekilde sıralanıyor:

           

Amenajman planlama ilkeleri nelerdir?

MADDE 4 – (1) Devlet ormanları, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar ve hususi ormanların amenajman planları yapılırken; orman kaynaklarının planlanmasında kullanılan aşağıdaki temel ilkelere uyulur.

             

a) Sürdürülebilirlik, iktisadilik, verimlilik, çok amaçlı faydalanma, sosyo-kültürel geleneklerin yansıtılması, sektörler arası eşgüdüm, uluslararası sorumluluk, biyolojik çeşitliliği koruma, estetik ve diğer değerleri koruma, karbon dengesi, katılımcı yaklaşım, orman sahibinin belirlediği işletme amaçları ve bu...