02 / 05 / 2024

amerika inşaat

amerika inşaat

Mithat Yenigün, Rusya, Libya ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle sektörün yurt dışı kapasitesinin yüzde 35 civarında azaldığını, bu açığı kapatmak için Güney Amerika ve Afrika'da yeni pazar arayışlarına girdiklerini söyledi.

Amerika'da inşaat harcamaları ekim ayında artış gösterdi

ABD'de gerçekleşen inşaat harcamaları, ekim ayında, yüzde 0,6 ile piyasa beklentilerinin üzerinde yükseldiği kaydedildi. ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

ABD'de inşaat harcamalarındaki düşüş şaşırttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat için harcanan bütçe, 2021 yılının Aralık ayında yüzde 0,2 oranında artış göstererek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Amerika'daki kara delikli futbol stadyumunun inşaatı tamamlandı!

65 bin seyirci kapasitesine sahip Kara delikli futbol stadyumunun inşaat çalışmaları tamamlandı...

ABD'de inşaat harcamaları Mart'ta 0,9 arttı!

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, Mart ayına ilişkin inşaat harcamaları verilerini açıkladı. ABD'de inşaat harcamaları martta bir önceki aya göre yüzde 0,9 arttı...

Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmci oldu!

Eski manken Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmciliğe soyundu. Moralıoğlu, Güney Amerika’ya turlar düzenlemeye başladı.

ABD'de inşaat harcamaları Ocak'ta 1,8 arttı!

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, ocak ayına ilişkin inşaat harcamaları verilerini açıkladı. ABD'de inşaat harcamaları ocakta bir önceki aya göre yüzde 1,8 artarak 1,37 milyar dolara ulaştı...

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

MÜSİAD Amerika Başkanı Ayhan Özmekik, Amerika pazarında yatırım yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarına, "Buraya yatırım yapmak isteyenlerin doğru yerlerde, doğru insanlardan destek almalarını özellikle tevsiya ediyorum" önerisinde bulundu..

ABD’nin inşaat finansmanı: Bireysel gayrimenkul yatırımcıları!

Amerika Birleşik Devletleri, inşaat sektörünün ihtiyacı olan sermayeyi sağlamak için uygun bir çözüm üretti, yabancı bireysel yatırım için bir paket geliştirdi. EB-5 projesi hükümet inşaat sektörünü kalkındırmak ve yabancı sermaye elde ettirmek için hayata geçirildi.

Tepe İnşaat Amerika pazarında!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından olan Tepe İnşaat, ABD pazarına yöneldi. Firma, Miami, Washington ve Boston'da konut inşaatına başlayacak.

Meksika duvarının inşaatına Fransız inşaat devi Lafarge talip!

Fransız inşaat devi LafargeHolcim, duvar için gereken çimentoyu vermeye hazır olduğunu açıklayınca Fransa kamuoyu ayağa kalktı. LafargeHolcim Başkanı Eric Olsen "Biz Amerika'da da bir numaralı çimento üreten firmayız" dedi.

Amerika'da inşaat sektörü iyileşti!

FED'in Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu, "Bej Kitap"ın nisan sayısı yayımlandı. Raporda ülkedeki inşaat sektörünün genel olarak iyileştiği ve ev fiyatlarının artmaya devam ettiği kaydedildi.

Amerika inşaat sektöründe iyileşme var!

Fed'in "Bej Kitap" raporu, Amerikan ekonomisinin son aylarda yavaşladığını ortaya koydu. Rapor ülkedeki inşaat sektörünün genel olarak iyileştiğini ve ev fiyatlarının artmaya devam ettiğini işaret etti.

amerika inşaat Haberi

amerika inşaat

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Rusya, Libya ve Irak'ta yaşananlar nedeniyle sektörün yurt dışı kapasitesinin yüzde 35 civarında azaldığını, bu açığı kapatmak için Güney Amerika ve Afrika'da yeni pazar arayışlarına girdiklerini söyledi.


Yenigün, Türk müteahhitlik sektörünün yılda ortalama 25-30 milyar dolar arası sözleşme imzaladığını vurgulayarak, şöyle konuştu: 


Yeni pazarlara gitmeliyiz

"Bu sektör, 2015'te 20 milyarın altına düştü. Daralan pazarların yanında iş yaptığımız ancak buna rağmen yatırımda kısıntıya giden ülkeler var. Biz de yeni pazarlara gitmeye çalışıyoruz. Burada da en büyük ihtiyaç finans. Bizim finans kuruluşlarımızla veya dünyadaki finans kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek yeni projeler üreteceğimize inanıyoruz ancak biraz zaman...