27 / 06 / 2024

Amerika'da inşaat harcamaları nisan ayında azaldı...

Amerika'da inşaat harcamaları nisan ayında azaldı...

ABD'de inşaat harcamaları nisan ayında artış beklentisinin aksine yüzde 0,1'lik azalış gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı, nisan ayına ilişkin inşaat harcama verilerini açıkladı.



Ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak nisanda bir önceki aya kıyas ile yüzde 0,1 düşerek 2 trilyon 99 milyar dolar olduğu ifade edildi. 

İnşaat harcamalarına dair piyasa beklentisi bu dönemde yüzde 0,2 artması yönündeydi. İnşaat harcamaları mart ayında yüzde 0,2 oranında azalmıştı. Öte yandan ise Kamu inşaat harcamaları nisan ayında yüzde 0,2 ve özel sektör inşaat harcamaları yüzde 0,1 oranında azaldığı kaydedildi.  Yine inşaat harcamaları nisan ayında senelik bazda ise yüzde 10 arttış gösterdi. 

Amerika da inşaat harcamaları nisan ayında azaldı...

ABD'DE SENELİK ORANDA KONUT FİYATLARI EN FAZLA SAN DİEGO'DA ARTTI

Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının senelik oranda en fazla yükseldiği şehir San Diego oldu. San Diego'da bu dönemde konut fiyatları yıllık bazda yüzde 11.1 arttı. San Diego'nun ardından konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent yüzde 9.2 ile New York ve yüzde 8.8 ile Cleveland olurken, konut fiyatlarının yüzde 2.2 arttığı Portland, en düşük senelik artış görülen şehir oldu.

Aylık bazda ise martta mevsim etkilerinden arındırılmış olarak, ulusal konut fiyat endeksi ile 20 kentteki konut fiyatlarına ilişkin endeks yüzde 0.3'er kadar artmış oldu.

MORTGAGE KREDİSİ NEDİR?

Mortgage kredisi, bir evin belirlenmiş olan değerinin bir bölümünü peşinat olarak ödenmesi yapılması durumudur. Bu yapılan ödemeden sonra da kalan miktar, geri kalan zamanda ödenecek şekilde taksitli olarak alınmaktadır. Aynı zamanda bu süreçte yapılacak olan ödeme planı da faiz oranına, kredi rakamı ve geri ödeme süresine bağlı olarak değişmektedir. Burada iki tür faiz oranı uygulanmaktadır. Sabit faiz oranı ve değişken faiz oranı şeklindedir.

ABD'de mortgage faiz oranları artış gösterdi!

Amerika'da konut fiyatlarında yükseliş yaşandı...

Amerika'da konut başlangıçları beklentilerin altında...

ABD'den ev almak için doğru zaman mı? Bank of America yanıtladı!


Geri Dön