19 / 05 / 2024

amerika konu sektörü

amerika konu sektörü

Fed'in "Bej Kitap" raporu, Amerikan ekonomisinin son aylarda yavaşladığını ortaya koydu. Rapor ülkedeki inşaat sektörünün genel olarak iyileştiğini ve ev fiyatlarının artmaya devam ettiğini işaret etti.

İnşaat sektörü hükümetten acil çözüm bekliyor!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu, daralan Türkiye ekonomisinde, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sorunlarla ilgili sert konuştu..

Ergün Evran: Aydın’da inşaat sektörü kaliteli konumda!

AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, inşaat sektörünün içerisinde bulunduğu dar boğazı, yeni yönetmelikleri ve sorunların çözümü için önerilerini de anlattı. Evran, ''Aydın’da inşaat sektörünü kalite bir konuma getirdik'' diye konuştu. 

Gayrimenkul sektörü dengeli büyüyecek!

Gayrimenkul sektöründe kalıcı projeleri hayata geçiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, ''2019, gayrimenkulde dengeli büyümenin yılı olacak'' diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe 2019 umudu!

“Gayrimenkulün Yıldızları” ödül töreninde konuşan konut sektörü temsilcileri kısa soluklu teşvikler yerine kalıcı yapısal reformlar istediklerini dile getirdi.

İnşaat sektörünü fazla konut üretimi vurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, inşaat sektöründe yaşanan sorunun müteahhitlerin fazlalığından kaynaklanmadığını belirterek, “Sorun, sektör içinde çok fazla konut üretilmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Çimento sektöründe ihracat devam ediyor!

TÇMB sektörün ilk 9 aylık verilerini açıkladı. Çimento sektörünün Ocak-Eylül verilerine göre; üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 10,1’i ihracata konu oldu...

Gayrimenkul sektörü haksızlığa uğruyor!

Evim Türkiye Fuarı'nın tanıtım toplantısında konuşan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, gayrimenkul sektörünün haksızlığa uğradığını söyledi.

İnşaat sektörünün sorunları Adana'da konuşuldu!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yöneticileri, düzenledikleri toplantıda inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet destekleriyle başlatılan ve süresi uzatılan tapu ve KDV indirimi hakkında konuştu. Nemli, ''Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor'' dedi.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm konuşuldu!

ODTÜ öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen ‘BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm’ sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Türkiye’de inşaat sektöründe dijital dönüşüm ele alındı.

İnşaat sektöründe BİM teknolojisi!

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, Amerika, Kanada, Avrupa ve Türkiye’den uzman konuşmacılar, “BIM ve Ötesi: İnşaat Sektöründe Dijital Dönüşüm” Sempozyumunda bir araya geldi.

Konut sektörü dinamizmini kaybetmez!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Mariş Cumartesi Buluşmaları etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Yetgin, ''Konut sektörü dinamizmini kaybetmez'' ifadelerini kullandı.

Bilecik'te inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının talebi üzerine, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumları ile meslek odalarının katılımlarıyla inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. 

amerika konu sektörü Haberi

amerika konu sektörü

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "Bej Kitap" raporu, ülke ekonomisinin önceki aylara kıyasla nispeten zayıfladığına işaret etti.


Fed'in 12 bölgesel şubesinden gelen raporlarla hazırlanan ve Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu "Bej Kitap"ın Mart sayısı, bugün yayımlandı.


Ocak ortasından şubat sonuna kadarki dönemi kapsayan rapora göre, ekonomik aktivite ülkedeki 12 bölgenin 7'sinde artış gösterdi. Bir önceki raporda ise ekonominin 10 bölgede genişlediği bildirilmişti.


- Finansal dalgalanmalar harcamaları etkiledi

Raporda, dikkat çeken tespitlerden bir diğeri, ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarının bazı bölgelerde düşmesiydi.


Buna göre, geçen yıl boyunca ülke genelinde yükselen tüketici harcamaları, 2016'nın ilk iki ayında finansal piyasalardaki dalgalanmadan olumsuz etkilendi.


Ayrıca, sanayi endüstrisinin otomotiv ve havacılık sektörleri haricinde zayıfladığı belirtilen raporda, bunun güçlü dolar ve düşük enerji fiyatlarından kaynaklandığına işaret edildi.


Bej Kitap'a göre, Amerikan...