25 / 08 / 2024

amerikalı allied firması

amerikalı allied firması

Ekonomi Bakanı Çağlayan, “8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’na katılan öyle yatırımcılar var ki... 4 milyar dolarlık yatırım yapacak olan bir enerji şirketi, Amerikalı Allied firması var” açıklamasını yaptı...

Antalyaspor Stadı'nın inşaat firmasından rapor istenecek!

Stadın çimlerinde meydana gelen kopmalara da değinen Hasan Ali Ceylan, sahada futbol oynanmasıyla ilgili herhangi bir sıkıntı olup olmadığına dair stadı yapan inşaat firmasından rapor isteyeceklerini söyledi.

Mekke'deki vinç kazasına sebep olan inşaat firmasına yasak geldi!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez "Suudi Arabistan Mekke'deki vinç kazasının sebeplerini çok güzel araştırdı ve daha sonra verilmesi gereken bütün cezaları verdi. Söz konusu inşaat firmasına her türlü yasağı getirdi." dedi.

Gölcük kentsel dönüşüm ihalesini Ankara İmar firması kazandı!

Gölcük Belediyesi'nin üç bölgede başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında danışmanlık hizmeti alımı için yapılan ihaleyi Ankara İmar firması kazandı.

Dap Yapı Körfez firması Rotana ile sözleşme imzaladı!

Dap Yapı, Maltepe'de hayata geçirdiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerinin işletmesi için Körfez firması Rotana ile el sıkıştı. İşletme için 15 yıllığına anlaşıldı.

Çevre ve Şehircilik'ten üç yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün 29463 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

KÖY projesi için Opitz firmasıyla anlaşıldı!

Siyahkalem, Emlak Konut GYO ortaklığıyla gerçekleştirdiği KÖY projesinde ikinci etaba başlıyor. Zekeriyaköy’de ormanlık alanda inşa edilen projede ağaç kesmemek için Opitz firmasıyla anlaşıldı. Şimdiye kadar 167 ağaç taşındı.

JCR Akdeniz İnşaat firmasına yatırım yapılabilir notu verdi!

Japon Kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun inşaat firması Akdeniz İnşaat’a “yüksek derecede yatırım yapılabilir” notu verdi.

Türker Proje, Gayrimenkul Danışmanlık Firmasından hizmet alınması açıklamasını güncelledi!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda Gayrimenkul Danışmanlık Firmasından hizmet alınması açıklamasını güncelledi.

Solvey firması, Cytec'i 5,5 milyar dolara satın alacak!

Kimya endüstrisinde faaliyet gösteren Belçika'nın Solvey firması, ABD'nin Cytec firmasını 5,5 milyar dolara satın alacak.

Yalıtım firması Firestone ve Canpa güçlerini birleştirdi!

Dünyaca ünlü yalıtım firması Firestone’un Ankara ve İç Anadolu Distribütörlüğü’nü Türkiye’de “prestijli projelerin yalıtımcısı” olarak bilinen Canpa Şirketler Gurubu üstlendi.

33 Türk firması yalıtımda CANPA ile çalışıyor!

Dünyanın en büyük 250 inşaat şirketi arasında yer alan 42 Türk firmasından 33'ünün, yalıtım konusunda CANPA ile çalıştığı belirlendi. CANPA yöneticisi Özcan, 'gurur duyuyoruz' dedi.

Batman'da DESA statik yapı denetim firması açıldı!

Akyürek Mahallesi Batman Ticaret Odası yanında Desa statik yapı denetim açıldı, inşaat mühendisi Mustafa Demir Ferhat, Demir ve ÖmürSaraç'ın ortaklaşa kurdukları Desa statik yapı denetim firması törenle açıldı.

Rusya'da Türk inşaat firması soyuldu!

RUSYA'nın Kuzey Ural bölgesindeki No yabısk kentinde bir Türk inşaat firması kimliği be lirsiz kişiler tarafından soyguna uğradı. Kişiler muhasebe odasında kasayı kırarak 3,6 milyon ruble (65 bin dolar) ve 600 doları aldı.

amerikalı allied firması Haberi

amerikalı allied firması


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na Türkiye'ye 4 milyar dolarlık yatırım yapacak olan Amerikalı enerji şirketi Allied'ın da katıldığını belirterek, "Çok önemli bir yatırım yapacak. Kömürden kimyasallar elde edecekler ve Türkiye'nin bilhassa ithal etmek zorunda kaldığı, stratejik yatırımlar olarak değerlendirdiğimiz alanlarda üretim yapacaklar, üre ve amonyak başta olmak üzere" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanlığı'nca Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Birinci Oturumu'nun ardından gazetecilere açıklama yapan Çağlayan, toplantıda, katılımcı firmaların yatırım ortamı kalitesinin artırılması konusundaki beklentilerini paylaştığını söyledi.


Bu konularla ilgili kendilerinin de yeni bir çalışma sistemine girdiklerini aktaran Çağlayan, 2014 yılında planladıkları bir çok eylem planını 2013 yılında bitirme kararı aldıklarını kaydetti.


Çağlayan, bu konuda her 3 ayda bir Bakanlar Kurulu'na bilgi...