08 / 07 / 2024

Amortisman ayırma sınırı nedir

Amortisman ayırma sınırı nedir

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. İşte, amortisman sınırı 2015!

Amortisman ayırma sınırı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman ayırma sınırı nedir? 2015 amortisman oranları..

Yüzde 25 sınırı kalktı, kiralarda karışıklık bitmedi: Boş konutlara ve metrekare bedellerine zam sınırı gelsin!

Kiracılar yüzde 25’ten zam yapmak için temmuz ayının ilk günü sözleşme yenilemeye çalışırken, gece 12'yi bekleyen ev sahipleri oldu. Sektör temsilcilerinden boş konutlara ve metrekare bedellerine zam sınırı gelsin önerisi geldi. İşte ayrıntılar...

My Garden Arnavutköy 24 ay vade, sıfır faiz fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Mer-Ka İnşaat tarafından Arnavutköy'de inşa edilen My Garden projesi 24 ay vade, sıfır faiz fırsatıyla satışa çıktı. My Garden projesinde konut fiyatları ne kadar? My Garden Arnavutköy projesinde hangi konut tipleri bulunuyor? İşte My Garden Arnavutköy projesiyle ilgili detaylar..

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Açlık sınırı 25 bin 374 TL, yoksulluk sınırı ise 70 bin 253 TL oldu! 

BES-AR'ın haziran ayı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 25 bin 374 TL, yoksulluk sınırı ise 70 bin 253 lira şeklinde belirlendi. İşte detaylar...

Kiralarda temmuzda zam sınırı kaldırılmaz ama yükselir! Yüzde 50 ihtimali…

Ev sahibi ve kiracıların gözü kulağı Temmuz ayında sona ermesi beklenen kira zammı açıklamasında. Henüz resmi bir açıklama gelmezken Avukat Yankı Büyüksezer, son enflasyon rakamlarına göre zam sınırının kalacağını ama oranın yükselebileceğini söyledi.

Asgari ücrette fark açılıyor! Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na göre, 2024 yılının mayıs ayında açlık sınırı 19 bin 926 TL'ye çıkarken, yoksulluk sınırı da 59 bin 353 TL'ye çıktı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı kalkarsa ne olur?

2 senedir konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı Temmuz ayı itibarıyla kalkarsa ne olacak? Bu durum kiraları nasıl etkileyecek? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kira artış sınırı kalktı mı? 

Geçtiğimiz sene, kira fiyatlarında yaşanan sert yükseliş sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren de konut kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda da 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulandığı kaydedildi.

Açlık sınırı asgari ücrete fark attı 17 bin 756 TL oldu: Yoksulluk sınırı da 61 bin TL! 

BİSAM verilerine göre Nisan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 600 TL'ye yaklaştı. Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 17 bin lirayı, yoksulluk sınırı 60 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar...

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Birleşik Kamu-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 58 bini aştı...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçları kapsamında, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisi ile birlikte 19 bin 890 lira olduğu açıklandı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa neler olacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağının merak ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa piyasanın nasıl etkileneceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Amortisman ayırma sınırı nedir Haberi

Amortisman ayırma sınırı nedir

Amortisman sınırı 2015!

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Amortisman sınırı, genel olarak fatura düzenleme sınırıyla aynı sınırlarda olarak karşımıza çıkıyor. Amortisman oran hesaplamalarında KDV tutarı hariç tutuluyor. Bu tutar her yılın sonun VUK Tebliğleri ile ilan ediliyor. 


Amortisman mükelleflerinin amortismana tabi iktisadi kıymetler için Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesaplaması yapmaları gerekiyor.


Amortisman hesaplama yöntemleri olarak, normal amortisman yöntemi ve azalan bakiyeler yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. 


Normal (Sabit) Amortisman: Binanın ekonomik ömrüne göre belirlenecek sürede her yıl eşit miktarda aşınma payı gider olarak düşülüyor. 


Azalan Bakiyeler ile...