03 / 05 / 2024

Amortisman hesabı

Amortisman hesabı

Bir gayrimenkulün yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman oranları her yıl belirleniyor. İşte, amortisman 2015 oranları!

Amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak biliniyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır? İşte, amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman hesabı nasıl yapılır?

Taşınmazlar üzerinde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman her yıl belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır?

Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Her yıl yaklaşık olarak 603 bin çiftimiz yuva kurmakta, evlenmektedir. Bu rakam göz önüne alındığında Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Projesi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" dedi.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Yapı Kredi'den Konut Hesabı!

Yapı Kredi, düzenli ödemelerle uzun dönemde birikim sağlayarak konut sahibi olmak isteyenlere özel,devlet katkılı Konut Hesabı'nı hayata geçirdi.

Garanti'den Konut Hesabı!

Garanti, vatandaşların ilk evlerini satın almasını destekleyecek Konut Hesabı ürününü müşterilerinin hizmetine sundu.

Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Peki, ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut Tasarruf Hesabı uygulamasını olumlu buluyoruz!

Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi.

İkinci evi alana konut hesabı yok!

Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

Konut hesabı hangi bankalarda var?

İlk kez ev alacaklara devlet desteği uygulaması bugün yürürlüğe girdi. Böylece ev almak için 3 sene boyunca peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlayacak. Peki, konut hesabı hangi bankalarda var?

Yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile devlet, ilk defa konut almak için hesap açarak para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

İş Bankası'ndan devlet katkılı konut hesabı!

Türkiye İş Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu desteği İş Bankası Konut Hesabı ile sürdürüyor. İş Bankası, görece cazip faiz oranları ve yüzde 20’ye varan devlet katkısı modeli ile müşterilerine birikim yapma imkânı sunuyor.

İnşaat sektörü temsilcileri konut hesabı uygulamasını yorumladı!

Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların konut satın almaları için oluşturdukları birikimlerine yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sağlanacak. Söz konusu katkı 15 bin lirayı geçemeyecek. Konut hesabı uygulamasını inşaat sektörü temsilcileri yorumladı..

Albaraka ev sahibi olmak isteyenlere Konut Hesabı fırsatı sunuyor!

Katılım bankacılığında 30 yılı geride bırakan Albaraka, ‘Konut Hesabı’yla ev sahibi olmak isteyenler için farklı ödeme seçeneklerinden oluşan yeni bir hesap seçeneği sunuyor.

Amortisman hesabı Haberi

Amortisman hesabı

Amortisman 2015 oranları!

Amortisman, geçmiş yıllardan devralınan sermaye mallarında meydana gelen aşınma ve eskimenin parasal değeri olarak ifade ediliyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Apartmanlarda amortisman süreleri ilçeler ele alınarak belirleniyor. Binaların ömrü, kullanılabileceği süre, metrekare fiyatı, taşınmazın bulunduğu mevkiiye göre değişiklik gösterebiliyor. 


Örneğin 2014 verilerinde yer alan bilgilere göre;  Ataşehir'de metrekare fiyatları 4.203 lirayı buluyor. Evlerin kendini amorti etme süresi ise 19 yıla kadar çıkıyor. Avcılar'da metrekare fiyatları 1.750 lira, amortisman süresi ise 16 yıl. Yıllık yüzde 29 fiyat artışıyla dikkat çeken Bağcılar'da ise metrekare ortalama fiyat 2.175 lira, amortisman süresi 11 yıl. 


Amortisman değer kaybı olarak da tanımlanabiliyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Maliye Bakanlığınca belirlenen oranlarda amortisman bedelinin...