02 / 05 / 2024

Amortisman oranları 2015

Amortisman oranları 2015

Duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman deniyor. İşte, amortisman ayırma sınırı 2015!

Amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak biliniyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır? İşte, amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman süresi nedir?

Amortisman taşınmazların yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerle eskimesi ve değerinin düşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, amortisman süresi nedir?

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman oranları 2015!

Amortisman değer kaybı olarak biliniyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Amortisman oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, amortisman oranları 2015!

Konut kredisi faiz oranları yönünü arıyor!

Konut kredisi faiz oranları 2015 yılı son çeyreğinden bugüne stabil bir dönem geçiriyor. 2007 yılı dışında daha önceki dönemlerde konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğinde böylesi uzun bir stabil dönem olmamıştı.

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015!

Eski TEFE oranı olan ÜFE ve TÜFE oranları taşınmaz maldaki kiracıya yapılacak yıllık kira zammı hesaplamalarında da kullanılabiliyor. İşte Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015..

Bankaların Konut Kredisi faiz oranları 2015 Ekim!

Konut kredisi veren bankalar, faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. 7 Haziran Genel Seçimler öncesi en düşük faiz oranı yüzde 0,91'den başlarken, bugün en düşük faiz yüzde 1,15.

Damga vergisi oranları 2015!

Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, ilgili Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenir? Damga vergisi oranları 2015 nelerdir?

Tapuda harç oranları 2015!

Bir mesken, işyeri, arsa veya arazinin satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu işlem için tapu harcı ödeniyor. Peki, 2015 yılı tapuda harç oranları nelerdir? Tapuda harç oranları hesabı nasıl yapılır?

Taban alanı katsayısı oranları 2015!

Taban alanı katsayısı TAKS, yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranı’nı ifade ediyor. İşte, taban alanı katsayısı oranları 2015!

Kira artışlarında uygulanacak oranlar 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte kira artışlarında uygulanacak oranlar 2015..

İstanbul baraj doluluk oranları 14 Temmuz 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 14 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yüzde 82.57 olarak ölçüldü. İşte İstanbul baraj doluluk oranları 14 Temmuz 2015...

İstanbul baraj doluluk oranları 13 Temmuz 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 13 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yüzde 82.85 olarak ölçüldü. İşte İstanbul baraj doluluk oranları 13 Temmuz 2015...

Baraj doluluk oranları 10 Temmuz 2015!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 10 Temmuz 2015 tarihi itibariyle yüzde 83.61 olarak ölçüldü. İşte İstanbul baraj doluluk oranları 10 Temmuz 2015...

TAKS oranları 2015!

İnşaat hesaplamaları arasında yer alan TAKS hesabı, TAKS oranları ile yapılıyor. TAKS (Taban Alan Katsayısı), arsa alanının bu katsayı ile çarpılması halinde bulunuyor. İşte TAKS oranları 2015..

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

Amortisman oranları 2015 Haberi

Amortisman oranları 2015

Amortisman ayırma sınırı 2015!

Duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman deniyor. Amortisman oranı ise, yıpranma payı olarak karşımıza çıkıyor.


Kira beyanında gerçek gider yöntemi seçilerek bazı giderler, kiradan düşülebiliyor. Gerçek gider yöntemi seçilerek düşülecek giderler arasında amortisman da bulunuyor. 


Amortisman değer kaybı olarak da tanımlanabiliyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Mükelleflerin Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesaplaması yapmaları gerekiyor. 2015 Yılı Amortisman Ayırma Sınırı 880 TL olarak belirlendi. 


En çok kullanılan amortisman yöntemleri: normal amortisman yöntemi ve azalan bakiyeler yöntemidir.


1. Normal amortisman yöntemi: Eşit tutarlı amortisman yöntemi olarak ifade edilmektedir. Bu yönteme göre amortisman tutarı maddi duran varlığın tutarına sabit bir amortisman oranı...