15 / 05 / 2024

Ana Kolektör Hattı tamamlandı konya

Ana Kolektör Hattı tamamlandı konya

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü'nün Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı Projesini tamamlamasıyla birlikte Konya'da kanalizasyon hizmet ağı daha da genişliyor.

2024'te 1 milyon 200 bin konut satılması hedefleniyor!

Türkiye'de pandemide düzenlenen kampanyalar, yabancı göçü gibi nedenlerle konut satış ve kira fiyatları zirveleri görmüştü. 2024 yılında da piyasanın ana aktörünün ‘konut’ olması bekleniyor.

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle döviz mevduat hesapları erimeye devam ediyor. Sadece bir haftada yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı yaklaşık 2 milyar dolar civarında eridi. En fazla ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında düşüş gözlendi.

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

O ilde depremden sonra konut fiyatları arttı!

Denge Değerleme araştırmasına göre, gayrimenkullerin piyasa değeri ve kira değerlerini etkileyen başlıca sebepler, salgın süreci ve konut kredi faiz oranlarındaki indirim kampanyasıyken, İzmir'de yaşanan deprem sonrası ana faktör deprem oldu.

Doğtaş Kelebek yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Doğtaş Kelebek CEO'su İsmail Doğan, "2020 yılı içerisinde ana yatırım konsantrasyonumuz yurt içi ve yurt dışında mağaza açılışı üzerine olacak" dedi ve yurt dışında yeni bir üretim tesisi planları olduğunu belirtti...

Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya düştü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Gebze-Halkalı Banliyö Projesi, İstanbul için sadece bir banliyö demir yolu hattı değil bu hat İstanbul’un tüm raylı sistemlerini birleştiren ana omurgadır'' diye konuştu. 

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Varsak-Otogar hattındaki hafif raylı sistem tramvay hattı test sürüşüne katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Çok önemli bir proje. İnşallah kısa bir süre içinde de yine Kepezli ve Varsaklı hemşehrilerimiz bu raylı sistemi kullanmaya başlayacaklar" dedi...

Türkiye Fırat’ın doğusuna sahra hastaneleri kurdu!

Türkiye, Suriye’de Fırat’ın doğusunda terör örgütü PYD/YPG’nin hâkim olduğu sınır hattında sahra hastaneleri kurmaya başladı.

Alo 181 en çok kentsel dönüşüm için arandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 hattına çağrı yağdı. 2018’de 877 bin 264 vatandaşın aradığı çağrı hattın numarası en çok kentsel dönüşüm için arandı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını büyük bir hızla tamamladığı Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik 3. Etap Hafif Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşleri başlıyor.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul’un en önemli ulaşım projelerinden olan Gebze – Halkalı Marmaray Hattı’nın tamamlanabilmesi amacıyla yapılacak olan test sürüşleri boyunca, İETT tarafından tarifelerde düzenleme yapılarak ücretsiz ring seferleri yapılacak...

Küçükçekmece 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Ayamama Deresi Kaynarca Kolu Atıksu Kolektör İşletme Bandına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Gebze-Halkalı banliyö hattı havadan görüntülendi!

2019 yılının ilk aylarında açılması planlanan ve 43 istasyonla 77 kilometrelik güzergahta hizmet verecek olan Gebze-Halkalı banliyö hattındaki son durum havadan görüntülendi.

Ana Kolektör Hattı tamamlandı konya Haberi

Ana Kolektör Hattı tamamlandı konya

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü'nün Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı Projesi'yle Konya'da kanalizasyon hizmet ağı daha da genişliyor. 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Konya'da su ve kanalizasyon çalışmalarını sorunsuz olarak gerçekleştirmeye devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün, maliyeti yaklaşık 11,2 milyon TL olan Aslım Kanalizasyon Ana Kolektör Hattı inşasını tamamladığı belirtilerek, "Hattın uzunluğu 9 bin 687 metre olarak gerçekleşti. 


Hatta bin 400 mm CTP cinsi boru kullanıldı. Büsan Bölgesi Taşkın Önleme, Konya Ticaret Fuarı Genişleme Sahası, özel sanayiler bölgesi, Kayacık, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı, Aliya İzzet Begoviç Caddesi Bölgesinin kanalizasyon şebeke hizmeti projesi iki kısımdan oluşuyor. 


Projenin ilk etabı olan Aslım Caddesi Ana Kolektör Hattı tamamlandı. Bu hat sayesinde Büsan Bölgesi taşkınları önlenecek, Konya Ticaret Fuarı...