30 / 04 / 2024

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Varsak-Otogar hattındaki hafif raylı sistem tramvay hattı test sürüşüne katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Çok önemli bir proje. İnşallah kısa bir süre içinde de yine Kepezli ve Varsaklı hemşehrilerimiz bu raylı sistemi kullanmaya başlayacaklar" dedi...



Antalya'da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve AK Parti Antalya milletvekilleriyle Varsak'taki tramvay hattında incelemelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kepez'de, Varsak'ta güzel bir günü birlikte yaşadıklarını, birçok açılışa katıldıklarını belirtti. 

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kısa bir süre önce temelini attıkları raylı sistemin deneme sürüşünü yapacaklarını belirten Çavuşoğlu, "Bu bir açılış değil ama bütün hemşehrilerimiz burada. Çok önemli bir proje. İnşallah kısa bir süre içinde de yine Kepezli ve Varsaklı hemşehrilerimiz bu raylı sistemi kullanmaya başlayacaklar. Bir taraftan şehir merkezi bir taraftan hastane bir taraftan havalimanı, EXPO'ya kadar yeni dönemde uzayacak." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, artık havalimanına gelen yolcunun trenle Varsak'a gidebileceğini belirterek, "Modern şehircilik budur. Ulaşımda çağ atlamak budur. Antalya'nın her yerindeki güzel hizmetleri yeni dönemde de göreceğiz. Kepez'de, Antalya'nın merkezinde, ilçelerinde göreceğiz. Esas teşekkürü 31 Mart günü bekliyoruz. Memleket işi, gönül işi diyoruz." dedi. 

Antalya Varsak-Otogar tramvay hattında test sürüşü yapıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de halkın desteğiyle bu yatırımları gerçekleştirdiklerini, raylı sistem inşaatlarını en kısa sürede tamamlayarak, dünya rekorlarına imza attıklarını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, beraberindekilerle daha sonra Varsak-Otogar arasındaki 11 kilometrelik hafif raylı sistem tramvay hattında test sürüşü gerçekleştirdi.


Geri Dön