01 / 05 / 2024

Anadolu Grubu sektörüne mi girecek

Anadolu Grubu sektörüne mi girecek

Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan, 30 milyon TL sermaye ile yeni bir gayrimenkul şirketi kurdu. Şirketin adı Kartal Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. olarak belirlendi.

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

Adem Atmaca: İnşaat sektörüne trend olduğu için girdik!

Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, "İnşaat sektörüne trend olduğu için girdik. Tecrübe de edindik ama ana işimiz hiç olmadı. Biz elektronikçiyiz” diyor.

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

Kale Grubu neden gayrimenkul sektörüne girdi?

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, gayrimenkul sektörüne girme sebeplerini açıkladı. Okyay, sektöre arazilerini değerlendirmek için girdiklerini söyledi.

Karadereli Yalova'da 600 villalık projesiyle gayrimenkul sektörüne giriyor!

Karadereli Şirketler Grubu şimdi de gayrimenkul sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. Şirket Yalova’da 600 villadan oluşan lüks bir site yapacak. Konut yatırımı İstanbul’la devam edecek.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Seçim sonuçları gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendirdi. Ayyıldız, sonuçların sektöre olumlu yansıyacağını söyledi.

Güneydoğu'da emlak sektörüne darbe!

Terör örgütü son dönemde artan saldırıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak sektörüne darbe vurdu, bölgede terör olaylarının etkisiyle emlak fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandı.

Yörsan inşaat sektörüne girdi!

Süt ve süt ürünleri markası Yörsan, inşaat sektörüne girdi.Şirketin kurucusu Şerafettin Yörük, büyük çaplı konut projeleri için 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki büyüme hafriyat sektörüne yaradı!

İnşaat sektöründeki büyümenin hafriyat sektörüne de yaraması, dört yıl önce faaliyet gösteren 600 civarında şirket sayısını bugün yeni yatırımcıların da bu alana girmesiye bine ulaştırdı.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Anadolu Grubu sektörüne mi girecek Haberi

Anadolu Grubu sektörüne mi girecek

Anadolu Grubu'nun birçok fabrikası Kartal'da bulunuyordu. Bu bölge Holdingin merkez üssü konumundaydı. Burası şehir merkezi haline gelince fabrikalar bir bir bölgeden taşınmaya başlandı. Önce holding merkezi ve grup şirketlerinin yönetim ofisleri Ümraniye Tepeüstü'ndeki Buyaka E Blok'a taşındı.


Bu bloğun tamamında Anadolu Grubu şirketleri bulunuyor. Kartal bölgesinde bulunan fabrikalar ise Çayırova, +Şekerpınar gibi sanayi bölgelerine kaydırıldı. Adel Kalemcilik'in Kartal'da kentsel dönüşüm bölgesi içinde 16 dönümlük bir arazisi bulunuyor. Aynı araziye bitişik yerde Anadolu Efes'in de bir yeri var. iki arazinin toplamı 35 dönümü geçiyor. Yine aynı bölgede Anadolu Isuzu'ya ait 50 dönümlük bir arazi daha bulunuyor. Anadolu Isuzu da bu arazi üzerindeki fabrikasını Şekerpınar'a taşıdı. Adel Kalemcilik ise geçen ay Çay rova'daki yeni binası nda faaliyete başladı.


Boşalan bu fabrika binalarının bulunduğu...