17 / 05 / 2024

Anadolu Medeniyetleri Müzesi yenileme çalışmaları

Anadolu Medeniyetleri Müzesi yenileme çalışmaları

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 2010 yılında başlayan yenileme çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İstiyoruz ki müzeler ziyaret edilen yerler olmaktan çıksın, 24 saat yaşanılan bir yer haline gelsin" dedi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Muğla Bölge Müzesi Temmuz'da açılacak!

Muğla'da Anadolu coğrafyasına ev sahipliği yapan kültürlerin izlerini yansıtacak yeni bir bölge müzesi açılacak. Müze,16 milyon liraya tamamlanacak.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Ağustos'ta açılacak!

Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası ayağına inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hafıza 15 Temmuz Müzesi  Ağustos ayı içinde açılacak.

15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde geri sayım başladı!

İstnbul'un Anadolu Yakası tarafında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde çalışmalar tam ga zdevam ediyor. Açılış için geri sayım başladı...

Payitaht Müzesi Konya’ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını yaşatacak Payitaht Müzesi inşaatında incelemeler yaptı.

Antalya Türk İslam Medeniyetleri Müzesi 2018'de açılacak!

Tarihi müze için üst kurul toplandı Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi kuruluş çalışmaları sürüyor.

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Antalya Türk İslam Medeniyetler Müzesi için ilk toplantı yapıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en değerli kültürel eserlerden Antalya Ulu Cami içerisinde yer alacak Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin kuruluş çalışmaları için üst kurul üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi yenileme çalışmaları Haberi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi yenileme çalışmaları

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 2010 yılında başlayan yenileme çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İstiyoruz ki müzeler ziyaret edilen yerler olmaktan çıksın, 24 saat yaşanılan bir yer haline gelsin" dedi.


Çelik, yenileme çalışmaları tamamlanan Anadolu Medeniyetleri Müzesinin açılışında, müzeye gösterilen ilgiden dolayı Bakan olarak büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.


Anadolu'nun kültürel mirasının gurur verici olduğunu belirten Çelik, "Dünyanın her tarafında medeniyetimize ait bu eserleri gördüğümüz zaman, eserlerin Türkiye'de sergilenmesine dönük ilgili arzumuz, heyecanımız, her zaman daha çok artıyor ve çalışma azmine sahip oluyoruz" diye konuştu.


"Müzeler, yaşanılan yer haline gelsin" 


Çelik, medeniyet mirasının sınırlarının büyüklüğüne dikkati çekerek, "Ankara'da, şu anda bu müzenin bahçesinden baktığımızda, Bilge Kağan ve Tonyukuk anıtlarından Mali'deki Timbuktu eserlerine, Mostar Köprüsü'nden Asya'da sahip olduğumuz medeniyet mirasına kadar çok büyük...