25 / 11 / 2024

anadolunun tarihi yerleri

anadolunun tarihi yerleri

Yöresel yemeklerimizi yaşatırken, onların yaratıldığı evlerin yok oluşuna aldırmıyoruz...

Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Konut ve işyerleri için alınan vergiler arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi'nde ödemeler devam ediyor. Peki, Çevre Temizlik Vergisi son ödeme tarihi nedir? Çevre Temizlik Vergisi ne zamana kadar ödenecek? İşte tüm detaylar...

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı 11 Mayıs'ta açılıyor!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan iş yerleri 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren kontrollü olarak hizmet verecek.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Konut ve işyerleri kullanıcılarından tahsil edilen çevre temizlik vergisi için 1. taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, içerisinde tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanların yer alacağı Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, 1 Mart'ta başlayan çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

İzmir Kemeraltı'ndaki tarihi şadırvanlar onarım bekliyor!

İzmir'de Kemaraltı Çarşısı'nda bulunan tarihi şadırvanın çeşmeleri kırıldı, suyun aktığı yerleri çöplüğe döndü. Şadırvanın üzerinde ise 'Burası abdest almak, su içmek içindir, balık yıkamak yasaktır' yazısı dikkat çekti.

İBB mezarlık, tarihi yerler ve park bahçelerin onarımını ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; sorumluluk sınırları içinde park bahçeler, mezarlıklar, tarihi yerler, ören yerleri, asansörler, aydınlatma ve enerji tesislerinin bakım ve onarımının ihalesini 8 Ekim'de yapacak.

Çaycuma'da tarihi yerler ve değirmenler tespit edildi!

Zonguldak Valiliğinin talimatıyla Çaycuma’ya gelen İl Özel İdaresi’nden Sanat Tarihçisi Dilek Kılav Çaycuma’nın Kışla ve Çayır köyündeki tarihi değirmenleri ve tarihi yerleri gezerek incelemelerde bulundu.

Muğla'nın tarihi ve turistik yerleri EuroVelo güzergahına eklenecek!

EuroVelo Ulusal Koordinatörü Ekmekçi: "Muğla'daki görülmeye değer tarihi ve turistik yerleri bu ağa eklemeye gayret gösteriyoruz. Bu sayede Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nın Muğla ayağa daha da ilgi çekici olacak" dedi

Tarihi Buğday Pazarı’na otopark, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Buğday Pazarı’nda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalarına başlanan proje kapsamında bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

Komnenos Krallığı’na ait saray arkeolojik kazıyla ortaya çıkarılacak!

Karadeniz Bölgesi'ndeki tarihi yerleri turizme kazandırmak için harekete geçiliyor. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan kentte 1200 'lerde hüküm süren Komnenos Krallığı’na ait saray arkeolojik kazıyla ortaya çıkarılacak.

anadolunun tarihi yerleri Haberi

anadolunun tarihi yerleri

Bitlis’le Siirt arasında “Büryan bizimdir” tartışması alevlendiğinde görüşümü soranlara demiştim ki; “Tarihi kent dokusunu hangisi daha iyi korumuşsa büryana sahiplenmek onun hakkıdır.”


Çünkü ünlü türküsündeki “beş minare”si bile beton yığınları arasında “yok!” olan; içinden geçen Bitlis Çayı’nın üzerini devasa Özel İdare İş Hanı’nın kapattığı bir kent, büryanını nasıl hak edebilir ki?


Aynı durum Siirt için de geçerli. Kuşaktan kuşağa süregelen tarihi çarşı ve pazarları yaşatmak yerine süpermarketlere heveslenmesi, aslında kimliğini de terk etmesi demek değil miydi?


Bir Bitlis gezimizde çirkin yapı yığınları arasında yol ararken trafik polisi durdurarak demişti ki; “Ters yöndesiniz!”


“Bu kentin neresi düz ki?” diyemedim elbette…


Karşıdaki “büryancı”yı gösterip “Şurayı arıyorduk, tabelayı göremedik” dediğimde cezadan kurtulduk.


Polis de Bitlis büryanını tatmamızı önemsiyordu.


Ne var ki o toz duman caddede ne büryanın tadını anlayabildik...