19 / 05 / 2024

anakent metro inşaatı

anakent metro inşaatı

Koru Mahallesi muhtarı Türkan Yezer Ankara'da Atakent Belediyesi tarafından yürütülen metro inşaat çalışmaları hakkında Koru Mahallesi sakinlerini mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesinin gerektiğinin altını çizdi..

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Dudullu- Bostancı Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

2022 yılında hizmete girmesi planlanan Dudullu- Bostancı metro hattının inşaatında tamamlanma oranı yüzde 75 oldu.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

anakent metro inşaatı Haberi

anakent metro inşaatı

Çayyolu'nda bulunan Koru Mahallesi metro inşaatları nedeniyle mağdur oluyor. Yeni yapılan metro çıkışlarının mahallenin parklarınm dibinde olması metronun kullanıma geçmesiyle birlikte parkı "ayak altı" kalması tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor. 


Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer, metro çıkışlarının ve inşaatının mahallenin tam ortasındaki parkı ikiye böldüğünü belirterek, inşaat çalışmalarının mahalle sakinlerini mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi. Yezer, metro inşaatının ardından metro çıkışlarının inşaatlarının başladığını belirterek, 88 araçlık otopark inşaatının da metro için Anakent Belediyesi tarafından yapıldığını aktardı. Metro otoparkını istemediklerini ve metro çıkışlarının da yeniden düzenlenmesini istediklerini belirten Yezer, otoparkın yapımı halinde mahallenin sokaklarına değnekçilerin de geleceğini belirtti. Huzurun bozulacağını söyleyen Yezer, eğer illa otopark yapılacaksa bunun yeraltı otoparkı olmasını istediklerini dile getirdi. Mahallelerinde birçok devlet yetkilisinin ve 18 bin nüfusun...