28 / 04 / 2024

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.



Konya metro projesi ile ilgili gelişmeler merakla bekleniyor. 19 yıldır metro bekleyen Konyalılar için iyi haber  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'dan geldi. Birinci etabının  2018 yılında  tamamlanması beklenen metro projesinin 5 yıl geçmesine rağmen somut bir adım atılmadı. 

'ÇİN KREDİSİ' ENGELİ!

Konya'da 19 yıldır beklenen metro projesine belirlenen tarihte başlanılmamasına gerekçe olarak “Çin kredisi” gösterildi.  Küresel anlamda yaşanan olayların, Konya metro projesine verilecek kaynağa engel olduğu ifade edildi. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan tarafından yapıldı. Baykan, “Dış kredi temin edilemedi ama AK Parti iktidarı, bu projeyi de mutlaka hizmete alır” dedi.

KANUNİ SÜREÇ TAMAMLANINCA İNŞAAT BAŞLAYACAK!

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Başkan, “Konya Metrosunu soran takipçilerimize bilgilendirme” başlığıyla bir paylaşımda bulundu.

O paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “ 2 Ekim 2019 tarihinde ihalesi yapılan metro inşaatına, ihaleyi alan firmanın sorumluluğunda olan dış kredi temin edilemediği için başlanamamıştır. Kanuni süreçlerin tamamlanması ile inşaat başlanacaktır.'' dedi.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! Çin kredisi engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor
2018 YILINDA TAMAMLANACAKTI!

Metro projesi, 19 yıldır Konya'nın gündeminde yer alıyor. 2004 yılından bu yana özellikle seçim tarihleri öncesi sıklıkla gündeme taşınan Konya metro projesi için 2015 yılında da açık hava panolarında ‘Konya’ya hayırlı olsun’ diye duyurular yapılmıştı. Şantiyesi kurulan Konya metrosu için sık sık tarihler verildi. Planlamalara göre metronun ilk etabı 2018’in Aralık ayında tamamlanacaktı. Ancak bu alanda hiçbir somut adım atılmadı.

'HAYALDİ GERÇEK OLDU'

Metro projesinin şantiyesi Fetih Caddesi'nde kurulmuştu. Konya basını, metro projesi ile ilgili de “Hayaldi gerçek oldu” manşetleri atmıştı.

Konya Metrosu ilk etabının yapımı için “tarihi” olarak duyurulan imzalar, 2019 yılının kasım ayında atılmıştı. Projenin yüklenici firması China National Machinery (CMC)+Taşyapı olmuştu.

Konya Metrosu’nun birinci etabı; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı projeden oluşuyordu.

Daha sonra hayata geçirilecek 2. etap ise Alaaddin ile Kampüs hattının yer altına alınmasından oluşacaktı. Konya Metrosu'nun tamamı yer altında inşa edilecek, başlangıcından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak şekilde planlanmıştı.

Ankara-Sivas, Bursa-Osmaneli ve Konya-Karaman YHT projeleri mecliste!

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

 


 


Geri Dön