30 / 04 / 2024

Anayasa Mahkemesi Başkanı Burhan Kuzu Esenlerde

Anayasa Mahkemesi Başkanı Burhan Kuzu Esenlerde

Esenler Belediyesi'nin geri dönüşümden elde ettiği 500 bin defter, Hababam Sınıfı filmi oyuncularından Ahmet Arıman (Hayta İsmail) ve Tuncay Akça’nın (Bacaksız) da katıldığı bir törenle öğrencilere dağıtıldı.

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

Memurlar dikkat! Anayasa Mahkemesi’nden devrim niteliğinde karar! Bu karar sonrası her şey baştan aşağı değişecek!

Anayasa Mahkemesi’nden tüm memurları ilgilendirecek flaş bir karar çıktı. Mahkeme, memurnin aile bütünlüğünü bozacak şekilde atanmasını hak ihlali saydı.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

CHP, Değerli Konut Vergisi'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu!

CHP, 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK'de Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 11 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu...

Anayasa Mahkemesi, AOÇ'nin yapılaşmaya açılmasının iptali talebini reddetti!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), Atatürk’ün şartlı bağış kaydına rastlanmadığını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi evin yanındaki köprülü kavşak nedeniyle hak ihlali kararı verdi!

Anayasa Mahkemesi, Trabzon'da evinin bitişiğine inşa edilen köprülü kavşak dolayısıyla taşınmazı değer kaybeden başvurucunun mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Anayasa Mahkemesi, Fikirtepe'de acele kamulaştırmayı bitirdi mi?

Anayasa Mahkemesi'nin "Kamulaştırmaya veya bedeline itiraz davası açılamaz" hükmünü iptal etmesi, acele kamulaştırmanın başladığı Fikirtepe'de kafaları karıştırdı... Fikirtepe'de acele kamulaştırma da iptal mi? İşte FİDEM Başkanı'nın iptal yorumu...

6306 sayılı kanun anayasa mahkemesi iptal kararı metni!

6306 sayılı kanun anayasa mahkemesi iptal kararı, 24 Ekim 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte 6306 sayılı kanunun iptal edilen maddeleri..

Ihlamur Konağı'nda açılış yapıldı!

Açılışa, Cumhurbaşkanı Vekili Sadık Yakut, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çok sayıda siyasetçi, işadamı, sanatçı ve davetli katıldı.

Anayasa Mahkemesi'nden tarihi kamulaştırma kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz: "Anayasa Mahkemesi 18.07.2014 tarihli 2013/1568 Sayılı kararı ile kamulaştırma konusunda önemli bir karar vermiştir" dedi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Burhan Kuzu Esenlerde Haberi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Burhan Kuzu Esenlerde

Esenler Belediyesi, geleneği bozmadı ve 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da geri dönüşümden elde ettiği 500 bin defteri Esenlerli öğrencilere dağıttı. 


Geri Dönüşüm Tesisleri’nde tamamen çöpten ayrıştırılarak elde edilen defterlerin Esenler’deki 80 bin öğrenciye dağıtılması amacıyla Kemer İlkokulu'nda düzenlenen programa; Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Ümit Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğretmen katıldı.


Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemini anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan program, Dilara Çocuk Tiyatrosu oyuncularının geri dönüşümün...