18 / 05 / 2024

Anikya Çini

Anikya Çini

İstanbul’un en büyük camilerinden biri olan Mimar Sinan Camii’ni ve Mimar Sinan Parkı’nı süsleyen İznik çinilerini Anikya İznik Çini üretti.

Eyüp Sultan Türbesi'nde 7 bin 678 adet Anikya İznik Çini bulunuyor!

1459 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve en önemli ziyaret mekanlarının başında gelen Eyüp Sultan Türbesi'nde, 7 bin 678 adet çini bulunuyor. Türbedeki çinileri Anikya İznik Çini tarafından üretti.

Anikya İznik Çini, TBMM’yi İznik çinileriyle donattı!

Anikya İznik Çini; TBMM Başkanlık konutunu, TBMM Ek Hizmet Binasını ve Halkla İlişkiler Binasını, İznik Çinileriyle donattı. Konya Karatay Medresesi’nden esinlenilerek geliştirilen desenler, Anikya İznik Çini’nin çizilmeyen sert sırlı çinilerine uyarlandı

Anikya İznik Çini’nin çinileri, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Konuk Evi’nde!

Anikya İznik Çini’nin ürettiği çiniler, yurt içinde ve yurt dışında önemli kamu binalarının süslemelerinde tercih ediliyor. Türkmenistan Başkanlık Konuk Evi’nin dış cephesinde de, Anikya İznik çinileri kullanıldı...

Acıbadem Akasya AVM metro girişini Anikya İznik Çinileri süslüyor!

İznik çinisi mekan ve desen tasarımı Anikya tasarım grubu başkanı Nejla Anıl tarafından yapılan çini panolar, Anikya çini sanatçıları tarafından geleneksel yöntemlerle tamamen elde üretildi.

Fitch Ratings: Yeni varlık yönetim yasası sermaye girişini güçlendirecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, internet sitesinde yer alan açıklamada, varlık yönetim şirketlerinin faaliyetlerine ilişkin olarak Türkiye’nin yeni varlık yönetim yasasının, sermaye girişini güçlendireceğini belirtti.

Boeing ve Türk Hava Yolları 15 adet 737 MAX 8 siparişini kesinleştirdi!

Boeing [NYSE : BA] ve Türk Hava Yolları, liste fiyatları ile toplam 1,6 milyar dolar değerindeki 15 adet yeni 737 MAX 8 siparişini dün kesinleştirdi.

Tureks Stone, Apsen White ile beyazın sadeliğini getiriyor!

Dünyaca ünlü taşlarla modern ve de şık mekanlar yaratan ve estetik tasarımlarıyla dikkat çeken Tureks Stone, yeni modeli Apsen White ile beyazın sadeliğini mekanlarınıza getiriyor.

Lütfi Elvan: Atatürk Havalimanı'na 297 uçak iniş yaptı, bu bir rekor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:"Atatürk Havalimanı'na dün tam bin 297 uçak iniş ve kalkış yaptı. Bu, büyük bir rekor. Atatürk Havalimanımız her geçen gün kapasitesinin üzerinde yolcu ağırlamaya devam ediyor dedi.

Atatürk Havalimanı'ndan dün bin 294 uçak, iniş kalkış yaptı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanında dün bin 294 uçağın iniş kalkış yaptığını açıkladı. Birdal, bunun rekor seviye olduğunu bildirdi.

Lütfi Elvan: Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, süratle bu adımı atacaklarının sinyalini vererek, "Bu yıla yetişir mi bilmiyorum ama demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız" dedi...

DEDAŞ, borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriğinin kesildiğini duyurdu!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriklerinin kesildiğini bildirdi. DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin belediyelerden alacağının 130 milyon lirayı aştığı belirtildi...

Steelife,Türkiye’nin ilk Ekolojik Ev’ini hayata geçirdi!

Steelife, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevreci yapıların önemine vurgu yaptı. Üretimlerinin tamamını geri dönüşümlü malzemeler kullanarak gerçekleştiren Steelife, Türkiye’nin hafif çelik sistem ile üretilen ilk Ekolojik Ev’ini de hayata geçirdi.

Martı GYO esas sözleşme değişikliğini şirket genel kuruluna sundu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu ' nda bugün Kayıtlı Sermaye Tavanı, Sermaye Paylarını geçerlilik Süresi ve Şirket Esas Sözleşme Değişikliğini yayınladı...

Anikya Çini Haberi

Anikya Çini

16. yüzyıl İznik çinisinin geleneksel tüm özellikleri korunarak üretilen Anikya İznik çinileri, caminin pencere alınlıkları, mihrabı ve minberinde yer alıyor. Pencere alınlıklarını kırmızı, kobalt ve turkuaz renklerden oluşan rumi motifler süslerken, mihrap çinisinde, kobalt zeminli bahar dalı ve minberde de mavi-beyaz üslupla dekorlanmış kobalt rumiler yer alıyor.


Mimar Sinan Parkı’na ‘çinili tematik park’ 


Emlak Konut tarafından inşa edilen Mimar Sinan Parkı’nı, Anikya İznik Çini 50 kişilik ekibinin özverili çabasıyla, bir ay gibi kısa bir sürede İznik çinilerle donattı. Mimar Sinan’ın eserlerini el yapımı kuvars İznik çinilerine aktararak çinili tematik park konusunda Anikya İznik Çini bir ilke imza attı.


Sanatsal ve kültürel bir kimlik kazanan parkın küratörü Nejla Anıl (Anikya İznik Çini Kurucu Ortağı) tarafından yapılan konsept çalışması ve çini tasarımlarının amacı, dünyanın...