18 / 05 / 2024

Anıt ağaç ne demektir

Anıt ağaç ne demektir

Geçmiş ile günümüz, günümüz ile gelecek arasında köprü kurabilecek doğal ve uzun ömre sahip olan ağaçlar anıt ağaç olarak tanımlanıyor. Hangi ağaçlar anıt ağaçtır? Anıt ağaç nedir? Anıt ağaç nasıl tescil edilir?

ŞOK Aktüel 11 Mayıs ürünler kataloğu belli oldu! Bu hafta sonu ŞOK'ta neler var? Cumartesi ŞOK'a ne geliyor?

ŞOK Market 11 Mayıs ile 18 Mayıs 2024 tarihleri arasında geçerli olan aktüel ürünler açıklandı. Peki Bu hafta sonu ŞOK'ta neler var? Cumartesi Şok'a ne geliyor? ŞOK 11 Mayıs 2024 Cumartesi kataloğu.

İki dev kurum açıkladı! Tüketici kredilerinin ne kadarı konut? 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen tüketici kredisi kullanım rakamlarını açıkladı. Peki tüketici kredilerinin ne kadarı konut? 

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Bim'de Kumtel ısıtıcı fiyatı ne kadar? 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Bim'de çift yönlü ısıtıcı uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Peki Bim'de Kumtel ısıtıcı fiyatı ne kadar, kaç TL? Kumtel ısıtıcı özellikleri neler? İşte 1 Mart 2023 fiyat listesi...

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Lor Peyniri 25 TL Tost Peyniri 45 TL Et ve Süt Kurumu süt ürünleri ne kadar? İşte 21 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) süt ürünleri ne kadar? Piyasanın oldukça altında satış fiyatı belirleyen kurumun 21 Ocak 2023 fiyat listesi belli oldu. Lor Peyniri 25 TL, Tost Peyniri 45 TL’den satışa çıktı. İşte tüm ürünlerin fiyat listesi…

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş elinde altın ve dolar olanları kırmızı kodla uyardı! Açtı ağzını yumdu gözünü!

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken dolar ise yatay seyrine devam ediyor. Altın ve dolar için yatırımcılar alım fırsatını kovalarken Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar olanları kırmızı kodla uyardı! Açtı ağzını yumdu gözünü...

Emekli promosyonlarında zam depremi! Kızışan yarışa Ziraat, Halkbank, Vakıfbank da giriyor! Peş peşe açıklandı!

Emekli promosyonlarında adeta zam depremi yaşanıyor! Kızışan yarışa Ziraat, Halkbank, Vakıfbank da giriyor! Peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

12 kilo tüp ne kadar oldu? İpragaz tüp fiyatları ne kadar? İşte 24 Ağustos 2022 tüp fiyatları!

Tüp fiyatları ne kadar, 12 kilo tüp ne kadar oldu? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte 24 Ağustos 2022 tüp fiyatları!

Mutfak tüpü fiyatları ne kadar oldu? 12 kilogramlık mutfak tüpü kaç TL? Aygaz, İpragaz... 22 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Halk mutfak tüpüne gelen zam karşısında ne yapacağını şaşırdı. Mutfak tüpüne yılbaşından bu yana yüzde 386 zam geldi. Peki, 12 kg mutfak tüpü kaç TL? Büyük tüp fiyatları ne kadar? Şişman tüp fiyatları ne kadar? İşte 22 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankapark'a ne kadar para harcandığını sordu.

Arıan Persıa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Arıan Persıa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aıan Farajıshıvyarı tarafından kuruldu.

Anıt ağaç ne demektir Haberi

Anıt ağaç ne demektir

Anıt ağaç nedir?

Anıt ağaç; Yaş, çap ve boy itibarıyla kendi türünün alışılmış ölçüleri üzerinde boyutlara sahip olan ve/veya yöre folklorunda, kültür ve tarihinde özel yeri bulunan ve/veya geçmiş ile günümüz, günümüz ile gelecek arasında köprü kurabilecek doğal ve uzun ömre sahip olan ağaçlar olarak tanımlanıyor.


Anıt ağaç nasıl tescil edilir?

Anıt ağaç tescilinin nasıl yapıldığına ilişkin esaslar, Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Anıt ağaçlarının ayırt edici özellikleri

MADDE 11 – (1) Anıt ağaçların ayırt edici özellikleri aşağıda yer almakta olup; bunlardan bir veya birkaçını taşıyan ağaçlar anıt ağaçlarıdır.


a) Yaş, çap ve boy itibarıyla kendi türünün alışılmış ölçüleri üzerinde boyutlara sahip olan kuşaklar arasında bağ kurabilecek uzunlukta doğal ömre sahip.


b) Yöre kültüründe olumlu veya olumsuz,...