30 / 04 / 2024

Ankapark ihalesi anayasa mahkemesi

Ankapark ihalesi anayasa mahkemesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'ın ihalesini Anayasa Mahkesi'ne taşıdı. 

Ankapark ne zaman açılacak? İşte o tarih!

Türkiye'nin Disneyland'i olarak adlandırılan Ankapark'ın ihalesi yapıldı. Peki Ankapark ne zaman açılacak?

Ankapark'ın ihalesi yine ertelendi!

3'üncü kez ihalesi iptal edilen Ankapark için bugün yeniden ihaleye çıkıldı. Sürpriz gelişmelerin yaşandığı ihaleye GBM Ticaret-Çelik ortak girişim grubunun teklif verdiği öğrenildi.

Ankapark ihalesi 3'ncü kez ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesine 29 yıllığına tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'ın işletme ihalesi, teklif veren olmayınca yeniden ertelendi..

Ankapark ihalesine teklif verilmedi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in "en büyük hayalim" dediği Ankapark projesinin ihalesi bugün düzenlendi. Proje için kimse teklif vermeyince ihalesi yine ertelendi.

Ankapark'ın yeni ihalesi 19 Temmuz'da!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Ankapark için yeniden ihale düzenleniyor. Ankapark'ın yeni ihalesi 19 Temmuz'da gerçekleşecek...

Ankapark'ın ihalesi iptal oldu!

Ankara’daki dev eğlence merkezi Ankapark için yapılan ikinci ihaleye tek firma teklif verdi. Azeri firmanın belgeleri eksik olduğu için ikinci ihale de iptal edildi.

Ankapark'ın ihalesi ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralama ihalesine açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark için ihaleyi kazanan şirket tarafından ayda 2.2 milyon TL kira ödemesi yapılacak. 

Ankapark ihalesi Anayasa Mahkemesine taşındı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Ankapark'ın ihalesini Anayasa Mahkesi'ne taşıdı. 

Ankapark kiralanıyor! İhalesi 14 Haziran'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan Ankapark'ın işletmeye verilmesi işi ihalesi 14 Haziran 2018 tarihinde yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ikinci dinozor ihalesi!

Ankapark için alınan dinozorlara 8.6 milyon TL ödeyen Büyükşehir Belediyesi, 5.6 milyon liralık ikinci bir ‘dinozor’ ihalesi açtı. İhaleyi Baştuğ Şelale Peyzaj kazandı.

TOKİ Kastamonu Merkez'de 135 konut ve sosyal tesis ihalesi bugün!

TOKİ Kastamonu Merkez'de bulunan 135 konut ile sosyal tesisin ihalesi bugün saat 14.30'da yapılıyor...

TOKİ Hatay Reyhanlı'da okul inşaatı ihalesi bugün 14.30'da!

TOKİ tarafından Hatay Reyhanlı'daki ilköğretim okulunun inşaatının ihalesi bugün saat 14.30'da yapılıyor.

TOKİ Hatay Reyhanlı'da ilköğretim okulu ihalesi yarın!

TOKİ Hatay Reyhanlı'da bulunan ilköğretim okulu binasının inşaat ve altyapı işinin ihalesi yarın yapılıyor...

Ankapark ihalesi anayasa mahkemesi Haberi

Ankapark ihalesi anayasa mahkemesi


Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi, Ankara Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılan Ankapark' ihalesini Anayasa Mahkesi'ne taşıdı. 
TMMOB Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, maliyeti 2 milyar TL'yi bulan ve 2013'te yapımına başlanan AOÇ yerleşkesindeki Ankapark’ın 29 yıllığına 14 Haziran tarihinde işletme ihalesine çıkacağını bildirdi. İhale için bayram arifesinin seçilmesinin manidar olduğunu savunan Candan, Ankapark alanının oyuncaklardan arındırılarak AOÇ’ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Ankapark’ın ihaleye çıkış kararının durdurulması ve iptali için dava açtıklarını dile getiren Candan şu şekilde konuştu:

“Dava konusu ihale işleminin ve ihaleye çıkış kararının dayanağı olan 7144 sayılı Kanunun 3.maddesi´nin Anayasa´ya aykırılığı nedeniyle Anayasa Mahkemesi´ne gönderilmesini talep ettik. Ayrıca Anayasa Mahkemesine Bireysel olarak da başvuru yaptık. Oysaki 7144 sayılı kanun ile...