07 / 05 / 2024

Ankapark projesi devam edecek mi

Ankapark projesi devam edecek mi

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

TOKİ Çanakkale Projesi’nde heyecan devam ediyor! Sadece bir ilçede 509 ucuz konut müjdesi geldi! Bu fırsat kaçmaz

Yeni yatırımlarına ve ucuz konuta muhtaç kişilere yardım amacı ile bütün çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merak ile beklenen Çanakkale Projesi’nin ihalesini 5 Ekim’de gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

KİPTAŞ'ın satışı devam eden 4 projesi!

KİPTAŞ güvencesi ile yükselen 4 projede satışlar devam ediyor. Peki o projeler hangileri? İşte KİPTAŞ'ın satışı devam eden 4 projesi...

İtalyan kasabası çocuğuyla gelenin kirasını ödeyecek!

İtalya'da birçok küçük köy ve kasabanın uyguladığı '1 Avro'ya ev' projesi devam ediyor. Bölgeyi yazlıkçılardan korumak isteyen Teora kasabası, çocuğu olan ve üç yıl ikamet sözü veren ailelerin kirasını karşılayacak...

Sign Of The City Awards’da MESA En İyi Konut ödülünü aldı!

Türkiye’deki inşaat ve gayrimenkul projeleri arasından en iyilerinin ödüllendirildiği Sign of the City Awards ödül töreninde MESA imzası taşıyan MESA Orman projesi devam eden en iyi konut kategorisinde ödül almaya hak kazandı...

Bodrum’daki The Bo Viera projesi devam edecek!

Bodrum'da 154 bin metrekare arazide hayata geçirilen tartışmalı proje The Bo Viera için yargı devam kararı verdi. Açılan davada kamu yararı olmadığı için yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Karar iptal edildi. 

KİPTAŞ'ın satışı devam eden 9 projesi!

KİPTAŞ imzası ile hayata geçirilen 9 projede satışlar devam ediyor. İşte KİPTAŞ'ın satışı devam eden 9 projesi...

Yedikule'de devam eden inşaat projesi TBMM gündeminde!

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Yedikule bölgesinde devam eden inşaat projesi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kabataş Martı Projesi devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB Meclis toplantısının gündemine getirildi.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

İşte Doğu Anadolu'daki 6 dev ulaşım projesi!

Karayolları 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum sınırları içerisinde 6 tünel projesi devam ediyor. Projelerle, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlanacak.

Kiler GYO'dan Beylikdüzü ve Kartal'a yeni proje!

2,7 milyar liralık beş projesi devam eden Kiler GYO, bu yıl Kartal ve Beylikdüzü'nde iki yeni proje geliştirmeyi planlıyor. 

Kabataş Martı Projesi tüm hızıyla devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi’ projesi inşaatı, yeni ihalesinin yapılmasıyla kaldığı yerden devam ediyor.. 

Ankapark projesi devam edecek mi Haberi

Ankapark projesi devam edecek mi

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin 30 Temmuz 2012 ve 24 Haziran 2013 günlü iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.


Dairenin kararlarında, TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odasının, Bakanlar Kurulu kararının, 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'a aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına dava açtıkları bildirildi.


Kararlarda, mevcut hayvanat bahçesinin yaklaşık 29 hektar, "yenileme alanı" ilan edilen alanın ise 217 hektar olduğu belirtildi.


Bu alanın "metropoliten bir açık alan ve metropol içi tarımsal alan" niteliği taşıdığı ifade edilen...